- Kan vi bare avslutte gruppa nå?

De norske gutta jublet for Kypros' uavgjort i Portugal.

GRUPPELEDERE: Kjetil Wæhler og Steffen Iversen jubler med Brede Hangeland etter 1-1-målet på Laugardalsvöllur i Reykjavik. Jubelen steg ytterligere da gutta fikk høre at Kypros kapret poeng borte mot Portugal i kveld. Foto: Erlend Aas, Scanpix
GRUPPELEDERE: Kjetil Wæhler og Steffen Iversen jubler med Brede Hangeland etter 1-1-målet på Laugardalsvöllur i Reykjavik. Jubelen steg ytterligere da gutta fikk høre at Kypros kapret poeng borte mot Portugal i kveld. Foto: Erlend Aas, ScanpixVis mer

|||
REYKJAVIK/OSLO (Dagbladet): Portugal - Kypros 4-4, Island - Norge 1-2.

Norge slo Island på en svak dag. Og da de norske gutta fikk høre om Kypros' imponerende resultat borte mot Portugal, steg begeistringen ytterligere.

Norges matchvinner Moa lyste opp da Dagbladet fortalte at det var 4-4, og at landslagsgutta spurte ivrig om kampen var slutt.

Da resultatet var bekreftet, fleipet Brede Hangeland:
- Kan vi bare avslutte gruppa nå? Er ikke det greit?

Nå ligger det an til en svært åpen og spennende kamp om EM-plassene i gruppe H.

- Det bekrefter en anelse jeg hadde, her kan alle ta poeng fra alle. Portugal er kanskje det beste laget i utgangspunktet, men alle kan slå alle, sier Brede Hangeland.

- Hva betyr dette for kampen mot Portugal på tirsdag?

UTROLIG U: Kypros ledet 0-1 og 1-2. Portugal snudde til 3-2 i Guimaraes, men Kypros utliknet til 3-3 og her gjør Andreas Avraam (nummer to fra høyre) 4-4 rett før full tid. Dermed leder Norge gruppe H. Foto: Miguel Riopa, AFP/Scanpix
UTROLIG U: Kypros ledet 0-1 og 1-2. Portugal snudde til 3-2 i Guimaraes, men Kypros utliknet til 3-3 og her gjør Andreas Avraam (nummer to fra høyre) 4-4 rett før full tid. Dermed leder Norge gruppe H. Foto: Miguel Riopa, AFP/Scanpix Vis mer

- Det betyr at de har fått to poeng mindre enn budsjettert, så de vil vinne i Oslo. Men det skal vi bli to om, sier Norges kaptein, som scoret sitt første landslagsmål da han stanget inn 1-1 mot Island.

- Slike resultater kan jo bli helt avgjørende?

- Ja, alle regnet med at Portugal skulle slå Kypros. Det bekrefter mistanken om at Kypros er et ganske bra lag. Alt kan skje.

- Blir du nesten like glad for 4-4 der som for 2-1 her?

- He-he, jeg er mest glad for seieren vår. Men vi følger selvsagt med på de andre i gruppa. Nå er vi på topp, og der har vi til hensikt å bli liggende. Også Morten Gamst Pedersen var begeistret da han hørte om den kypriotiske bragden.

- Det er jo helt vilt, sier han til Dagbladet.

- Det er supert for oss. Det blir nok et revansjesugent lag på tirsdag. Men resultatet viser hvordan internasjonal fotball er blitt, det er ingen som vinner 10-0 lenger.