Dop i russisk langrenn:

Kan vi tro på Legkov, eller blir han felt av mobiltelefonen sin?

To overbevisendene rapporter om russisk statssvindel er ikke nødvendigvis det samme som å bevise at enkeltutøvere har jukset.

POPULÆR MANN: Olympiamester Alexander Legkov er sammen med fem andre russiske langrennsløpere suspendert når Tour de Ski starter i morgen. Men holder bevisene om statlig dopsvindel i Sotsji til å felle enkeltutøvere? FOTO: Thomas  Rasmus Skaug / Dagbladet.
POPULÆR MANN: Olympiamester Alexander Legkov er sammen med fem andre russiske langrennsløpere suspendert når Tour de Ski starter i morgen. Men holder bevisene om statlig dopsvindel i Sotsji til å felle enkeltutøvere? FOTO: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NOEN sportshelter sprenger landegrenser og heies fram av de fleste. Som Vladimir Smirnov for eksempel; kasakhstaneren som lærte seg å snakke sjarmerende svensk før over 100 000 nordmenn løftet ham gjennom løypa under 5-mila på Lillehammer-OL i 1994. Da hadde vi som hjemmepublikum forlengst vunnet mer enn godt var, og unnet trivelige «Smirre» denne siste seieren .

Det gjorde nesten konkurrentene også selv om de nok ante at noe gjorde Smirnov ekstra sterk den lørdagen. Det ble forøvrig med anelsen. Vladimir Smirnov ble aldri tatt for doping. I stedet ble han tatt inn i den innerste kretsen i norsk langrenn, var med Gutta på tur i den populære TV-serien fra 90-tallet, og er nå en kameratslig skipresident for Kasakhstan.

Hva da med like folkelige Alexander Legkov som er suspendert etter avsløringene av Russlands dopingsvindel under Sotsji-OL? Han som er kompis med flere av de norske løperne, og alltid er så blid og vennlig. Vil vi virkelig at han skal bli tatt?

DET er ikke mange måneder siden han var hos oss på rulleskishow i Sandnes og fortalte om hvor vanskelig det er å være mistenkt for noe du mener du ikke har gjort.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer