UTE:  Jermain Defoe og Gareth Bale har scoret 27 mål for Tottenham denne sesongen. FOTO:AP/Tom Hevezi.
UTE: Jermain Defoe og Gareth Bale har scoret 27 mål for Tottenham denne sesongen. FOTO:AP/Tom Hevezi.Vis mer

Kan Villas-Boas trylle Tottenham videre?

Skadeskutt mannskap før kvartfinale.

Tottenham må gå til angrep mot Basel i returkampen torsdag for å holde liv i europaligadrømmen, men mangler sitt viktigste våpen: Gareth Bale.

Bale har vært i toppform for Tottenham denne sesongen og banket inn en rekke viktige scoringer. Den walisiske stjernespilleren skadet ankelen da lagene møttes for en uke siden og er ikke med Spurs-troppen til Sveits.

I første kvartfinalekamp hjemme på White Hart Lane var Tottenham ille ute, men klarte å kjempe seg tilbake fra 0-2 til 2-2. Londonklubben har ikke vunnet på bortebane i europaligaen denne sesongen og er under press foran torsdagens oppgjør.

- Vi vet hva vi må gjøre. Vi må angripe dem og vinne kampen. Det viktigste er at vi er med i trekningen til neste runde, sier islandske Gylfi Sigurdsson.

Basel-målvakt Yann Sommer er forberedt på en travel aften. - Jeg tror Tottenham vil skape stort press. Det må de gjøre. Vi må være klare for det, og vi må være godt organisert. Hvis vi er det, blir det en god kamp for oss, sier Sommer.

Bale er ikke den eneste som mangler for Tottenham. Manager André Villas-Boas må også klare seg uten Jermain Defoe, Aaron Lennon og William Gallas.

Chelsea har kontroll For Chelsea ser det lyst ut. Blåtrøyene slo Rubin Kazan 3-1 og er i førersetet foran returkampen i Russland.

Men londonklubben har også søndagens FA-cupsemifinale mot Manchester City i tankene, og det kan bli aktuelt for manager Rafael Benítez å hvile noen spillere.

- Benítez er flink til å rotere laget og sørge for at ingen blir utslitt. Det betyr at spillerne han velger, alltid er klare, sier Ramires.

Newcastle i trøbbel Newcastle står overfor en vanskelig oppgave etter 1-3-tap mot Benfica i Lisboa. Manager Alan Pardew advarer mot å gå rett i angrep i et forsøk på å hente inn portugisernes forsprang.

- Vi må være intelligente og tålmodige, mener Pardew.

I den siste kvartfinalen møtes Lazio og Fenerbahce i Roma. Den første kampen i Istanbul endte med 2-0-seier til Fenerbahce.

(NTB)