Kan vinne bil

OBERSTDORF (Dagbladet): Selv om det er grønn vinter i Europa, er det mer penger i vinterens tysk-østerrikske hoppuke enn før. Sammenlagtvinneren får en Audi A4 til nærmere 300000 kroner.

- Såpass må det være. Vinner du hoppuka, fortjener du en bil, sier Tommy Ingebrigtsen til Dagbladet om den gedigne ekstrapremieren til sammenlagtvinneren. Han kan godt tenke seg å kjøre hjem i en flunkende ny Audi.

- Hittil i vinter har jeg bare tjent til smør på brødet. I hoppuka er det også store premier i de individuelle rennene. Det er inspirerende, men samtidig ikke noe du går rundt og tenker på. Du hopper ikke automatisk bedre selv om det er store premier, sier Tommy Ingebrigtsen.

En million

Hver hoppukeseier blir belønnet med 166000 kroner. Det vil si at én mann kan tjene 664000 kroner i bonus samt få en Audi til rundt 300000 i perioden 29. desember til 6. januar.

- Det er morsomt at premiene er blitt så bra. Samtidig er det helt fortjent. Å vinne hoppuka er en prestasjon som fortjener å bli rikt belønnet, sier Tommy Ingebrigtsen.

Samlet budsjett for hoppuka er 18 millioner kroner. Uka innledes med trening og kvalifisering i Schattenbergbakken i dag, og består av fire renn: Oberstdorf 29. desember, Garmisch 1. januar, Innsbruck 4. januar og Bischofshofen 6. januar.

Knock-out

Alle hoppukerennene avvikles etter knock-out-systemet. Vinnerne av de 25 parene i første omgang, samt de fem beste taperne, går til finaleomgangen.

Selv om det ikke har kommet et snøkorn i Oberstdorf hittil i vinter, er Schattenbergbakken i god stand.

- Problemet er ikke lite snø, men at det er meldt seks til åtte sekundmeter vind klokka 14 når kvalifiseringen skal starte. Vi får krysse fingrer og håpe at det går bra, sier FIS-manager Walter Hofer til Dagbladet.

- Vind er bra for oss. Blåser det, får vi et ønskeopplegg, sier Tommy Ingebrigtsen.

  • Sammen med Lasse Ottesen, Roar Ljøkelsøy, Olav Magne Dønnem, Morten Solem, Morten Ågheim og Henning Stensrud er han Norges hoppukehåp i dagene framover.
SIER JA TAKK: TOmmy Ingebrigtsen kjører gjerne hjem til Norge i en Audi A4.
PREMIE: Vinneren av hoppuka ta med seg en slik Audi hjem.