-  Kan vinne Champions League

John Carew skrytes rett til himmels etter knalldebuten i fransk fotball. Og tror sjøl Lyon kan havne samme sted i mai neste år.

John Carew stortrives med å være «tilbake i Europa», som han selv sier det. I så stor grad har han troen på sin nye arbeidsgiver at han allerede gleder seg til 17. mai neste år. Da spilles Champions League-finalen i Paris.

-  Vi har et kjempelag som kan overraske. Lyon har vært i kvartfinale to år på rad. Porto og Liverpool har vunnet Champions League, så hvorfor kan ikke vi?, sier Carew.

På forsidene

Men debutsuksessen har fått Lørenskog-gutten til å beskytte seg mot det som skrives og sies.

-  Nei, jeg kan ikke lese alt. Da blir jeg bare gæren i huet, sier John Carew til Dagbladet.

Med hodet skallet han inn 2- 1-scoringa som ga seier mot Le Mans da Ligue 1 sesongåpnet søndag. Det var hans sjette scoring på tre kamper for Lyon. Ikke rart han havner på førstesidene i Frankrike da.

-  Det er forsider om meg overalt hele tida. Slik har det vært hele uka, sier Carew, som blant annet kunne lese følgende om av seg etter søndagskampen:

Le Monde: «Med Carew har Lyon fått den enestående spissen de har manglet. Han fikk mange sjanser, men det holdt med en perfekt plassert heading for at alt skulle gå i orden i det 67. minutt.»

Lyon-keeper Grégory Cuopet: «Vi kan takke Carew. Når kampen blokkeres og vi har litt vanskeligheter, det er da John vil være veldig viktig for oss.»

Tror på CL-finale

Carew kom dyrekjøpt til Frankrike og lønnes på et nivå som krever prestasjoner og scoringsfrekvens fra første dag. Foreløpig har Carew innfridd. Nå blir utfordringen å ikke la suksessen gå til hodet på seg i den grad at han svikter seg sjøl. Ingen forventer at han biter seg fast på et snitt likt to scoringer per kamp. Men at prestasjonene forblir stabile på et høyt nivå, forventer både trener Gérard Houllier, Lyon-fansen, pressen og Carew sjøl. Carew vet fra før hvor fort det kan svinge.

Det er derfor han lar avisene stå igjen i hylla.

-  Nå konsentrerer jeg meg bare om fotballen. Det gjelder ikke å legge for mye alvor i det, men å ha det gøy når jeg spiller. Og nå er det mer gøy enn noen gang. Jeg har nok vært like rask og sterk før som nå. Men som fotballspiller har jeg aldri vært bedre enn de siste månedene. 90 prosent av fotballen ligger jo i hodet.

Før den tid har han trolig satt mange flere baller i nettet. Sportssjefen hans tror Carew kan score 15 mål i serien.

-  Jeg setter meg ingen mål-målsetting, men kunne trolig scoret enda flere om jeg holdt meg mer inne i boksen.

FÅR SKRYT: Med fire scoringer på to kamper er det ikke rart John Carew skrytes opp i skyene av franske medier.