Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kan vinne gjev pris

Jakob Ingebrigtsen er i finalefeltet på fem utøvere som er nominert til Det internasjonale friidrettsforbundets pris for unge utøvere.

SUPERTALENT: Jakob Ingebrigtsen. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
SUPERTALENT: Jakob Ingebrigtsen. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer

Jakob Ingebrigtsen ble europamester på 3000 meter innendørs i sin første sesong på seniornivå. Han har de beste tidene oppnådd av en europeer under 20 år på både 1500 meter og en engelsk mil, og han har også EM-rekorden på 5000 meter. Han noterte fjerdeplass på 1500 og femteplass på 5000 i Doha-VM.

LEI: Gjert Ingebrigtsen begynte å bli lei av å vente på Jakob Ingebrigtsen, som brukte lang tid på dopingkontrollen etter 1500 meter-finalen. Det gikk ut over Filip Ingebrigtsen. Video: Kristoffer Løkås Vis mer

Han får derimot tøff konkurranse fra to etiopiske medaljevinnere fra VM. Selemon Barega tok VM-sølv i Doha på 5000 meter, mens landsmannen Lamecha Girma tok sølvet på 3000 m hinder.

Brasilianske Alison dos Santos satte søramerikansk rekord på 400 m hekk med 48,28 denne sesongen, og han ble nummer sju i Doha da Karsten Warholm vant. Warholm på sin side er nominert som årets utøver.

Den siste på listen er ukrainske sleggekasteren Mikhailo Kokhan, som ble nummer fem i VM.

Utdelingen av prisene skjer på IAAFs galla i Monaco 23. november.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media