Kan vinne én million

Henrik Bjørnstad håpet å vinne en turnering på fjorårets Europatour. I dag har 24-åringen sjansen i Singapore Masters. Seierspremien er på en drøy million kroner.

Henrik ligger på en sterk åttendeplass før dagens siste 18 hull på Laguna National Golf & Country Club. Han ligger ett slag bak fjerdeplassen, og fem bak ledende Gregory Hanrahan (USA) og Barry Lane (England).

Feiret med ribbe

- Jeg feiret runden med Kinderegg og ribbe, sier Henrik til golf.no. - Jeg klarte å slappe av og ble ikke sint selv om det kom noen bogeyer.

Han gjorde fire birdier og én eagle (hull 11, 500 m par 5) i går, men hadde også tre bogeyer. Han gjorde sin tredje bogey på tre dager på hull 17: 185 meter langt par 3-hull, med vann rett foran green.

- Hvis jeg har hodet med meg ute på banen også i dag og spiller på samme måte som de tre første rundene, skal det gå bra, sier Henrik.

Og minner om at det er sinnssykt varmt i Singapore med 30 grader og 90 prosent luftfuktighet.

- Det går med nesten sju liter væske per runde, sier Henrik.

Håper å vinne

Forrige helg fikk Henrik Bjørnstad årets første opptur da han ble nummer 25 i Qatar Masters. Nå er ambisjonsnivået høynet foran avslutningsrunden i Singapore Masters.

- Skal jeg ha en sjanse til å vinne turneringen, må jeg gå en 65-runde i dag, sier Henrik Bjørnstad til golf.no. - Men jeg er også kjempefornøyd med en topp-5 eller topp-10-plassering.

Seierspremien i Singapore er på 123041 euro - en drøy million kroner. Femteplassen gir 260000 og en 10. plass 125000.