-  Kan vinne når som helst

Etter kvalifiseringen i går var romkameratene Roar Ljøkelsøy og Lars Bystøl travelt opptatt med feilsøking av hoppteknikken på video.

OBERSTDORF (Dagbladet): Nå har de funnet ut av tingene, og er klare til å gi full gass i hoppukestarten i Schattenbergbakken.

-  Ingen av oss er fornøyd med det som skjedde i går. Nå skal vi skjerpe oss og vise oss fra en helt annen side, sier de to hoppkompisene til Dagbladet.

Ljøkelsøy ble andremann i hoppukestarten for ett år siden, etter å ha hoppet seg opp fra 18.plass.

-  I dag satser jeg på to gode hopp, ikke bare ett som i rennet i fjor. Jeg er veldig nær å få det til, og kan vinne når som helst. Det hele dreier seg om å gjøre de riktige tingene på hoppet, sier Ljøkelsøy.

Anspent

I vindbygene i går var det svært lite som stemte for ham.

-  I kvalifiseringen startet jeg å trykke langt inne på hoppet. Overkroppen var anspent, og det ødela. I dag skal jeg bare bruke beina å tråkke til med, sier Ljøkelsøy.

Lykkes han, smeller det i hoppet når han satser.

 SENGEOPTIMISME:  Hverken Roar Ljøkelsøy eller Lars Bystøl var fornøyde med hoppene sine i kvalifiseringen i Oberstdorf i går, men da Dagbladet besøkte gutta på rommet i går kveld var smilene på plass. -  Avstanden til de beste er ikke så stor som det kunne virke i går, sier Ljøkelsøy. Foto: Daniel Sannum Lauten
SENGEOPTIMISME: Hverken Roar Ljøkelsøy eller Lars Bystøl var fornøyde med hoppene sine i kvalifiseringen i Oberstdorf i går, men da Dagbladet besøkte gutta på rommet i går kveld var smilene på plass. - Avstanden til de beste er ikke så stor som det kunne virke i går, sier Ljøkelsøy. Foto: Daniel Sannum Lauten Vis mer

-  Forhåpentlig vil det også gli litt bedre i sporet. I går la nysnøen seg, og sørget for mye venting. Det gjorde nok at jeg kom litt ut av det oppe på toppen. Nå er det fullt fokus på det som skal skje i rennet. Lykkes jeg, kan det bære helt til topps. Avstanden til de beste er ikke så stor som det kunne virke i går, sier Ljøkelsøy.

16,5 meter bak

Med 126 meter var han 16,5 meter bak østerrikeren Andreas Widhölzl.

-  Widhölzl imponerer, og har drag på de store lengdene. 142,5 meter er bare meteren bak bakkerekorden til Sigurd Pettersen fra to år tilbake. Schattenbergbakken tåler nok både 144 og 145 meter, men da er også sletta faretruende nær, sier Ljøkelsøy.

Lars Bystøl er foreløpig eneste nordmann som har vært på pallen denne OL-vinteren (tredje- og andreplass på Lillehammer).

-  I går hadde jeg ingen bra dag i bakken. Smådetaljer ødela den gode følelsen. Det hele ble alt for tungt, sier Bystøl etter kvalifiseringen.

Liten justering

I likhet med romkamerat Ljøkelsøy, lover han andre boller i dag.

-  Det som skjedde i går var trening, i dag er det full skjerping. Forhåpentlig betyr det at jeg kommer inn i den gode stillingen fra starten av i tilløpet. En liten justering, og vips kan jeg kjempe helt i toppen, sier Bystøl optimistisk.

Fem av seks med

Fem av seks nordmenn kvalifiserte seg til dagens renn: Ljøkelsøy, Bystøl, Sigurd Pettersen, Bjørn Einar Romøren og Tommy Ingebrigtsen. Daniel Forfang ble sendt utfor under håpløse forhold, og var sjanseløs til å komme med.