Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Marius Lindvik

- Kan vinne Raw Air

Marius Lindvik (21) leter etter superfølelsen han hadde i Hoppuka. I mellomtida har han fått seg ny kjæreste.

GÅR FOR TOPPLASSERING: Marius Lindvik er blant de norske håpene i hoppturneringen Raw Air denne uka. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
GÅR FOR TOPPLASSERING: Marius Lindvik er blant de norske håpene i hoppturneringen Raw Air denne uka. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): I går kveld startet Raw Air med kvalifisering i Holmenkollen. Tyskeren Constantin Schmid vant, mens Marius Lindvik kom på sjuendeplass. Hoppturneringen vil få mye oppmerksomhet den neste uka.

Det braker løs i Oslo og fortsetter på Lillehammer. Deretter venter Trondheim og Vikersund. Sammenlagtvinneren kåres søndag om ei uke.

Turneringen går for å være enda tøffere enn Hoppuka, fordi også kvalifiseringene teller. Ingen av nordmennene er favoritter, men Lindvik er i utfordrerposisjon.

BRAGD: Marius Lindvik (til venstre) ble nummer to i Hoppuka sammenlagt. Han ble slått av polakken Dawid Kubacki (i midten). Til høyre Karl Geiger fra Tyskland, som ble nummer tre. Foto: NTB scanpix
BRAGD: Marius Lindvik (til venstre) ble nummer to i Hoppuka sammenlagt. Han ble slått av polakken Dawid Kubacki (i midten). Til høyre Karl Geiger fra Tyskland, som ble nummer tre. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Det blir en morsom og tøff uke. Jeg er godt kjent med bakkene. Målet er å lure seg inn i toppen, sier han.

- Kan du vinne sammenlagt?

- Ja, hvis alt stemmer.

Dagbladet møter kometen på Scandic Holmenkollen Park. Rundt oss yrer det av hoppere som er klare for Raw Air. Maren Lundby er blant favorittene i kvinneklassen.

Lindvik fikk sitt gjennombrudd i Hoppuka, der han kom på andreplass bak polakken Dawid Kubacki. Han vant Nyttårshopprennet i Garmisch-Partenkirchen og det påfølgende rennet i Innsbruck. Men så stoppet det litt opp.

Prestasjonene har svingt i januar og februar. Nå ligger han på sjetteplass sammenlagt i verdenscupen - som beste nordmann.

View this post on Instagram

❄️

A post shared by Helene Braathen (@helenebraathen) on

Vi spør om det har skjedd noe nytt siden sist. Med glimt i øyet påpeker vi at det spesielt er én jente han får mange hjerter av på Instagram. Hva skjer? Ny kjæreste?

- Jaså, du er på Instagram-sida mi? spør Lindvik. Og smiler. Så innrømmer han:

- Ja, jeg har fått kjæreste og hun heter Helene Braathen. Vi traff hverandre på festivalen «Palmesus» i sommer. Men vi ble ikke offisielt kjærester før 15. januar.

- Hva skjedde?

- Vi lå i senga og snakket sammen. Så ble vi kjærester.

- Var det derfor du gjorde det så bra i Hoppuka? Fordi det var noe på gang?

- Det er umulig å si. Men det er hyggelig.

TROSSER FORBUD: Torsdag ble det besluttet å avlyse publikumsarrangementene i forbindelse med Holmenkollen Skifestival. Flere velger å trosse forbudet. Reporter/video: Melina Pambou Sundfør / Kristoffer Løkås Vis mer

- Er hun interessert i skihopping?

- Hun var ikke spesielt interessert før hun fant ut at jeg var god til å hoppe. Da ble hun interessert. Hun hadde tenkt seg til Holmenkollen. Men nå blir det jo ingen tilskuere her.

Coronaviruset gjør helga i Holmenkollen svært spesiell. I den samme bakken var det over 100 000 tilskuere i glansdagene. Både lagkonkurransen lørdag, og selve Holmenkollrennet søndag, hoppes for tomme tribuner.

- Det er kjedelig. Jeg hadde håpet på Kollen-brølet i helga. Dessverre blir det ikke sånn. Men jeg forstår avgjørelsen. Det er en beslutning som er til det beste for folk flest, selv om det er kjedelig.

Det er usikkert hva som skjer utover i uka. I Oslo var det frykt knyttet til T-banen opp til Holmenkollen. At bakteriene skulle flyte fritt blant berusede mennesker og skape et virusinferno i hovedstaden.

For Lindvik blir det uansett fokus på resultater.

- Jeg var sliten i hode og kropp etter Hoppuka. Alle ville ha en bit av meg. Men det var gøy, helt sjukt. Etterpå fortsatte jeg å trykke på.

Muligens ville en liten pause etter Hoppuka vært det beste. Men plutselig meldte han seg på i sammendraget i verdenscupen og det var fristende å fortsette. Nå er han kjørt av lasset der. Stefan Kraft fra Østerrike leder suverent. På de neste plassene følger tyskeren Karl Geiger og Dawid Kubacki fra Polen.

Disse er også favoritter i Raw Air.

Førstepremie for gutta er 60 000 euro, eller 630 000 kroner. For jentene er det 35 000 euro.

VM: Daglig leder for Holmenkollen-skifestival Kristin Vestgren Sæterøy møtte Dagbladet fredag ettermiddag. Reporter: Melina Pambou Sundfør. Video: Kristoffer Løkås / Dagbladet TV Vis mer

- Det har vært en variert sesong, sier trener Alexander Stöckl.

- Noen prestasjoner har vært gode, andre ikke fullt så gode. Dessverre. Vi har hatt gode plasseringer, men vi mangler hopperen som er stabilt oppe i toppen. Vi håper å avrunde sesongen med stabil hopping. Og da kan det bli bra.

Raw Air fortsetter med lagkonkurranse for gutta klokka 15.15 i dag. Jentene skal ut i kvalifisering klokka 18.15.

NUMMER FIRE: Robert Johansson ble beste nordmann i fredagens kvalifisering med fjerdeplass. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
NUMMER FIRE: Robert Johansson ble beste nordmann i fredagens kvalifisering med fjerdeplass. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Hele Norges coronakart