Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Kan vinne VM neste år

HAGFORS (Dagbladet): Subaru-ledelsen tror Petter Solberg (27) allerede neste år kan være med å kjempe om VM-tittelen. Derfor tilbyr de ham en ny kontrakt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Foran årets formel 1-sesong håper Ferrari at Michael Schumacher skal hjelpe dem til enda en VM-tittel. Det tette samarbeidet mellom italienere og tysker kan bli modell for hvordan Spydeberg-gutten Petter Solbergs karriere utvikler seg med Subaru.

- Det hadde vært fantastisk om vi kunne fått til et slikt samarbeid med Petter som Ferrari har med Schumacher. Vi vil være et topplag, sier lagsjef David Lapworth til Dagbladet.

Og topplag inkluderer Petter Solberg.

- Han har et enormt potensial. Jeg tror han vil bli blant topp seks når årets rallyrunder telles opp, og med på å kjempe om pallplass året etter. Kanskje til og med tittelen, sier Lapworth.

Som sammenlikner den norske 27-åringen med førere som er langt fra smågutter i rallyverden.

Kobler ut

- Petter har naturtalentet til Colin McRae (1 VM-tittel), kjørestilen til Tommi Mäkinen (4 VM-titler) og et publikumstekke av en annen verden. Jeg har aldri sett noen som kan koble inn og ut slik han gjør. Klare å holde fokus på kjøringen samtidig som han betjener både presse og publikum, sier lagsjefen.

En rundeseier kan komme denne sesongen, og Lapworth ramser opp Korsika, Kypros, Akropolis, New Zealand og Storbritannia som de mest aktuelle alternativene.

Men før rally-VM kommer til De britiske øyene kan Solberg ha forlenget kontrakten.

- Ja, vi vil diskutere en forlengelse, sier Lapworth.

Høy verdi

Solberg har egen advokat som tar seg av kontraktsspørsmål, men Arne Steen er foreløpig ikke mer enn lunken til en forlengelse.

- Det er positivt at de viser interesse, men Petter kan ha mye sterkere argumenter for en god kontrakt etter hvert som sesongen skrider fram, sier Steen til Dagbladet.

Han mener verdien av en ny femårskontrakt må være minst like god som verdien av den resterende kontrakten pluss en ny treårsavtale. For det er fem år Subaru har signalisert til Solberg at de vil ha.

27-åringen mener en garanti for videre utvikling av bilen er minst like viktig som kronebeløpet.

- Akkurat nå er bilen up-to-date, men utviklingen må fortsette. Vi må bygge opp et ordentlig teamsamarbeid, for eksempel som Ferrari og Schumacher, sier Solberg til Dagbladet.

Blir det forhandlinger nå, er det mest fordi Solberg & co vil være høflige. Likevel:

- Får vi et tilbud vi ikke kan si nei til, stiller saken seg annerledes, sier advokat Steen.

  • Helgas Rally Sverige vant finnen Marcus Grönholm foran landsmannen Harri Rovanperä. Solberg fikk bare kjørt 5,5 av 16 fartsetapper. Spanske Carlos Sainz tok tredjeplassen, mens eldstebror Solberg Henning ble nummer 13.
TILBYS NY KONTRAKT: Subaru-teamet er storfornøyd med Petter Solberg. De vil derfor tilby ham en lengre kontakt. Solbergs advokat Arne Steen er derimot noe lunken.
Hele Norges coronakart