Eliteserien

Kan vrake Norge

Osame Sahraoui (21) har vært en av Eliteseriens beste spillere denne sesongen. Det kan lede til dragkamp mellom de to landene han kan representere.

STJERNESKUDD: Vålerengas Osame Sahraoui er virkelig i vinden om dagen. Men blir han norsk landslagsspiller? Foto: NTB
STJERNESKUDD: Vålerengas Osame Sahraoui er virkelig i vinden om dagen. Men blir han norsk landslagsspiller? Foto: NTB Vis mer
Publisert

INTILITY ARENA (Dagbladet): Det ble en kveld for historiebøkene for Osame Sahraoui, som vartet opp med to mål og en målgivende i 3-1-seieren over Lillestrøm.

21-åringen har herjet med forsvar i Eliteserien de siste ukene, og står med seks scoringer de siste sju kampene på øverste nivå.

Søndag var både landslagssjef Ståle Solbakken og hans assistent, Kent Bergersen, på plass for å titte nærmere på blant andre Vålerengas trollmann.

Norge eller Marokko?

Til Dagbladet bekrefter landslagssjef Solbakken at han lot seg imponere av Sahraouis opptreden søndag kveld.

- Han spilte en god kamp, han. Han leverer veldig bra. Vi skal ta ut en A-landslagstropp og en U21-landslagstropp i neste uke, så da får vi se, sier Solbakken på spørsmål om Sahraoui er aktuell for A-landslaget.

21-åringen står uansett overfor et stort valg hva angår landslagsspill. Sahraoui har spilt for det norske U21-landslaget, men har tidligere vært på treningsleir med det marokkanske U17-landslaget.

UTTAK SNART: Osame Sahraoui kan fort ha spilt seg inn i tankene til Ståle Solbakken. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
UTTAK SNART: Osame Sahraoui kan fort ha spilt seg inn i tankene til Ståle Solbakken. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer

Det betyr at han fremdeles kan representere både Norge og Marokko på A-landslagsnivå.

- Jeg føler at dette er et luksusproblem. Det er vanskelig å velge, det er to fantastiske land. Jeg skulle ønske jeg kunne spille for begge, men jeg må ta det valget en eller annen gang, sier Sahraoui til Dagbladet.

Han bekrefter at han har hatt kontakt med den nordafrikanske nasjonen.

- Ja, det har vært kontakt med Marokko, faktisk. Men det har ikke vært noe håndfast uttak. Det har vært litt godprat, men det har det vært med begge landslag. Jeg er positiv til begge to. Men dette er et vanskelig valg.

Marokko har nylig blitt tatt over av suksesstreneren Walid Regragui, etter at rutinerte Vahid Halilhodzic mistet jobben. Regragui ledet storklubben Wydad Casablanca til seier i den afrikanske Champions League.

NY SJEF: Walid Regragui (til venstre) tok nylig over det marokkanske landslaget. Foto: AFP
NY SJEF: Walid Regragui (til venstre) tok nylig over det marokkanske landslaget. Foto: AFP Vis mer

Marokko er også kvalifisert til VM i Qatar seinere i år. Der er de plassert i gruppe med Belgia, Canada og Kroatia.

Walid Regragui, Marokkos landslagstrener, har ikke besvart Dagbladets henvendelser.

- Ikke vært klar over det

Solbakken forteller at Sahraouis mulige dilemma ikke er noe som kommer til å spille på hans uttak, når neste A-landslagstropp skal presenteres.

- Valg av nasjonalitet er noe man skal føle, og noe som skal komme innenfra. Hva han føler er det bare han som kan svare på, sier Solbakken.

- Han har aldri vært i min tropp, så dette har jeg ikke vært klar over. Men det skal ikke være sånn. Uttakene skal være rettferdige og basere seg på prestasjoner. Det er bare han som kan svare på hva han vil.

Landslagssjefen er uansett klar på at han ser for seg at Vålerenga-juvelen blir å finne med det norske flagget på brystet - også på A-landslagsnivå.

SPILL FOR NORGE: Osame Sahraoui har allerede representert Norge på U21-nivå. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
SPILL FOR NORGE: Osame Sahraoui har allerede representert Norge på U21-nivå. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer

- Vi ønsker at de beste spillerne i Norge skal velge Norge. Han er en spiller som, før eller siden, vil være involvert i et A-landslag. Men det er han som sitter med nøkkelen her.

Og mye tyder på at Sahraoui selv vet veldig godt at det er han som til slutt kan velge og vrake mellom de to nasjonene.

- Jeg gleder meg til jeg kan ta et valg, det gjør sikkert dere også, sier Sahraoui.

- Men har du egentlig tatt et valg? Dersom du skulle bli tatt ut for begge nasjonene: Har du bestemt hvem du vil representere?

- Det har jeg ikke. Det valget tar jeg ikke før i siste sekund, når jeg ser det klart i hodet. Da tar jeg det valget som føles mest riktig.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer