Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kan Zlatans superscoring måle seg med Ronaldinhos «umulige helikopterspark»?

Eller er Mauro Bressans legendariske saksebrasse fra 1999 best?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Zlatan Ibrahimovic scoret ikke bare alle Sveriges fire mål i gårsdagens privatlandskamp mot England, han scoret også det målet som allerede har blitt utnevnt til «århundrets mål» og hyllet over en hel fotballverden.

I lykkerusen over Zlatans brassemål fra nærmere 30 meter er naturligvis Egil Olsen som alltid edruelig og påpeker - ganske riktig - at keeper Joe Hart var på bærtur og målet var ubevoktet.

- Keeperen var ikke der, så det var ikke så vanskelig, sier Drillo til Dagbladet.

- Du er ikke så imponert?

- Nei! Uten keeper kan du score fra 50 meter, konkluderer Drillo.

Det er vanskelig å være uenig med Drillo i at en keeper på riktig plass gjør det vanskeligere å score. Vi har derfor funnet fram to brassespark fra aller øverste hylle der keeperen er på plass, så får du selv avgjøre om Zlatan har scoret «århundrets mål» eller om kanskje Ronaldinho eller Mauro Bressan er vel så imponerende.

Ronaldinho først: Da brassen var på sitt beste i Barcelona var han en av tidenes beste spillere. Og et av kunstverkene som står igjen før det begynte å gå i bratt nedoverbakke er brassesparket mot Villarreal i 2006. I en dokumentar på National Geographic analyseres målet og tv-teamet konkluderer med at beina til Ronaldinho beveger seg raskere enn rotorene på et helikopter. De konkluderer med at «målet egentlig skulle være umulig å lage». Og keeper'n? Han var i mål og klarte aldri å få opp armene før ballen føk over hodet på ham.

Husker du Bressan? Så til Mauro Bressan, som du er tilgitt hvis du ikke har hørt om før. Men du har nesten garantert sett brassesparket hans for Fiorentina mot nettopp Barcelona fra 1999. I en smått legendarisk 3-3-kamp, der Bressan også hadde en nydelig målgivende med innsiden av hælen, sikret han seg plass i alle målkavalkader i tiår framover med et brassespark fra 25 meter. En Barca-forsvarer klarerer ballen ut på 20-25-meter og etter en duell detter ballen ned foran nesa til Bressan, som har ryggen mot mål. Så smeller det. Med et perfekt utført brassespark smeller ballen i mål via tverrliggeren. Og hør her Drillo: Keeperen er på plass, kaster seg, men er sjanseløs.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!