Kan Zlatans superscoring måle seg med Ronaldinhos «umulige helikopterspark»?

Eller er Mauro Bressans legendariske saksebrasse fra 1999 best?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Zlatan Ibrahimovic scoret ikke bare alle Sveriges fire mål i gårsdagens privatlandskamp mot England, han scoret også det målet som allerede har blitt utnevnt til «århundrets mål» og hyllet over en hel fotballverden.

I lykkerusen over Zlatans brassemål fra nærmere 30 meter er naturligvis Egil Olsen som alltid edruelig og påpeker - ganske riktig - at keeper Joe Hart var på bærtur og målet var ubevoktet.

- Keeperen var ikke der, så det var ikke så vanskelig, sier Drillo til Dagbladet.

- Du er ikke så imponert?

- Nei! Uten keeper kan du score fra 50 meter, konkluderer Drillo.

Det er vanskelig å være uenig med Drillo i at en keeper på riktig plass gjør det vanskeligere å score. Vi har derfor funnet fram to brassespark fra aller øverste hylle der keeperen er på plass, så får du selv avgjøre om Zlatan har scoret «århundrets mål» eller om kanskje Ronaldinho eller Mauro Bressan er vel så imponerende.

Ronaldinho først: Da brassen var på sitt beste i Barcelona var han en av tidenes beste spillere. Og et av kunstverkene som står igjen før det begynte å gå i bratt nedoverbakke er brassesparket mot Villarreal i 2006. I en dokumentar på National Geographic analyseres målet og tv-teamet konkluderer med at beina til Ronaldinho beveger seg raskere enn rotorene på et helikopter. De konkluderer med at «målet egentlig skulle være umulig å lage». Og keeper'n? Han var i mål og klarte aldri å få opp armene før ballen føk over hodet på ham.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer