OVERRASKEDE FANS: Tilreisende Vancouver Canucks-fans ga sin siste hyllest til Roberto Luongo etter at de fikk rede på at den 34 år gamle keeperen ble tradet til Florida Panthers. Bildet er tatt under NHL-matchen mot Phoenix Coyotes, tirsdag. (AP Photo/Ross D. Franklin)
OVERRASKEDE FANS: Tilreisende Vancouver Canucks-fans ga sin siste hyllest til Roberto Luongo etter at de fikk rede på at den 34 år gamle keeperen ble tradet til Florida Panthers. Bildet er tatt under NHL-matchen mot Phoenix Coyotes, tirsdag. (AP Photo/Ross D. Franklin)Vis mer

Kanadisk OL-helt mottok fansens hyllest

- Dette hadde jeg aldri trodd, sier 34-åringen.

Roberto Luongo har vært i Canucks siden 2006 og hjalp klubben til Stanley Cup-finalen for tre år siden.

I 2009 skrev han under en lukrativ tolvårsavtale, men de siste sesongene har han fått lite spilletid. Tirsdag ble han sendt til en ny klubb.

- Jeg hadde aldri trodd jeg ville ha blitt byttet bort rett før overgangsfristen, sa Luongo.

Luongo har også tidligere spilt for Panthers. Han var i klubben i perioden 2000-2006. Nylig var han med på å ta OL-gull med Canada. Da var han i hovedsak degradert til andrekeeper bak Carey Price.

Canucks får målvakten Jacob Markström og løperen Shawn Mattias for Luongo.

SENDT TIL FLORIDA Roberto Luongo var en av heltene da Canada vant OL-gull i 2010. I Sotsji vant kanadierne sitt andre gull på rad. (AP Photo/Julie Jacobson)
SENDT TIL FLORIDA Roberto Luongo var en av heltene da Canada vant OL-gull i 2010. I Sotsji vant kanadierne sitt andre gull på rad. (AP Photo/Julie Jacobson) Vis mer