STRIDENS TIFO: Denne ytringen, som har klare referanser til en Brann-supporters ulykke på Nathionalteateret T-bane stasjon før Vålerenga-Brann 26- august, hadde LSKs kanarifans med seg til Brann Stadion søndag kveld. Nå klarer de ikke en gang å be om unnskyldning. Foto: Gjert Moldestad, privat
STRIDENS TIFO: Denne ytringen, som har klare referanser til en Brann-supporters ulykke på Nathionalteateret T-bane stasjon før Vålerenga-Brann 26- august, hadde LSKs kanarifans med seg til Brann Stadion søndag kveld. Nå klarer de ikke en gang å be om unnskyldning. Foto: Gjert Moldestad, privatVis mer

LSK-supporterne vekker harme og avsky

Kanarifansens banner på Brann Stadion var ondsinnet. Forsøket på å forklare det er selvskading

Lillestrøm har forandret seg til det veldig mye bedre denne høsten. Supporterne deres går dessverre den andre veien.

LILLESTRØMSUPPORTERNES BANNER MED en tydelig kobling til den tragiske ulykken på Nationaltheatret stasjon før Vålerenga-Brann, der en Brann-supporter skadet seg så mye at det ene beinet måtte amputeres, var Eliteserierundens lavmål denne søndagen.

En skam, intet mindre.

Det absolutte lavmål.

HANDLINGEN PÅ Brann Stadion søndag kveld blir ikke bedre av LSK-supporternes meningsløse forsøk på å (bort)forklare den tvers igjennom ondsinnede ytringen. Noen ganger er det nemlig sånn at det å be om en uforbeholden unnskyldning er den eneste muligheten man har for om mulig å lande et overtramp sånn noenlunde.

Banneret kanarifansen hadde med seg til Bergen utløste kravet til slik troverdig anger.

DESSVERRE FOR KANARIFANSENS omdømme har de ikke grepet den. Så langt har de heller prøvd det stikk motsatte. Det gjør saken faktisk enda verre. For bare det å hevde at Mind the Gap-teksten midt i London Underground-symbolet gjenspeiler Lillestrøms tabellsituasjon i Eliteserien, hvilket betyr at de må passe seg for ikke å rykke ned, er ikke bare en fornærmelse.

Det er direkte patetisk.

UANSETT HVORDAN MAN snur, vender og ønsker å tolke dette banneret vil det alltid peke mot det som skjedde på Nationaltheatret stasjon i timene før Vålerenga-Brann 26. august. Det er nok. Det spiller ingen rolle hva tifo-gruppa i kanarifansen kommer opp med til eget forsvar. Så lenge det kan kobles er det ingen vei tilbake. Bortsett fra en uforbeholden unnskyldning, selvfølgelig, den som tilsynelatende sitter langt inne, eller alternativt ikke kommer.

Klarer ikke LSK-supporterne det, bør klubben gjøre det for dem.

For deretter å rydde opp i ei gruppe som ellers gjør mange gode ting for klubben.

ANDRE SUPPORTERGRUPPER GIR uttrykk for avsky og rakker ned på Kanarifansen etter søndagskvelden i Bergen. Det er en farlig øvelse. Spesielt om du tilhører Klanen og Vålerenga. Som også har en historie for å gå over streken, sist da Molde var på Intility Arena.

Mange supportere har sine svin på skogen.

Det er bare å titte under teppet.

Det hjelper selvfølgelig ikke kanarifansen i dette tilfellet.

De har gjort seg til Norges verste supportere og bedriver selvskading om de ikke kommer opp med en troverdig beklagelse.