Kanarifuglene flyr høyt

Kanarifuglene trives godt om sommeren. Lillestrøm har ikke tapt siden 24. mai. I dag vant LSK 3-0 borte mot Tromsø.

4-1 mot Molde, 2-2 mot Rosenborg, 3-0 mot Moss og 3-0 mot Tromsø. Det er Lillestrøms fire siste kamper i Tippeligaen. Nå nevnes Lillestrøm stadig oftere som et lag som kan være med å kjempe om gullet.

I dag fikk de gulsorte en knallåpning på Alfheim. Stian Berget ga gjestene ledelsen etter sju minutter. Etter det gjorde spissene resten av måljobben. Magnus Powell har for alvor kommet i scoringssiget. Svensken scoret fire Tippeliga-mål i juni. I dag åpnet han juli med nok en scoring. Powell satte inn et susende langskudd etter en times spill.

Powell brukte tida godt da Clayton Zane var på landskampoppdrag i Australia, men australieren trengte ikke langt tid på å markere at han vil være med på å kjempe om spissplassen. Bare minuttet etter at han ble byttet inn på Alfheim, scoret han LSKs tredje for dagen.

- Tromsø hang brukbart med i første omgang, men da vi laget 2-0 var nok kampen punktert, sier LSK-trener Arne Erlandsen.

Viking tapte i dag. Det betyr at kanarifuglene tok ytterligere et steg nærmere tabelltoppen. Laget har Bryne, Strømsgodset og Sogndal i de neste tre kampene.

For Tromsø ble situasjonen enda mørkere.

Etter dagens tap beskrev Tromsø-formann Gunnar Wilhelmsen situasjonen som alvorlig.

- De midlene vi tidligere har tatt i bruk har ikke virket. Nå må vi vurdere andre tiltak for snu dette, sa Tromsø-formannen til NTB.(Dagbladet.no)