<strong>TOPPSCORER:</strong> Harry Kane feirer scoring mot Liverpool. Han er nå toppscorer i Premier League. Foto: AFP PHOTO / IKIMAGES / Ian KINGTON
TOPPSCORER: Harry Kane feirer scoring mot Liverpool. Han er nå toppscorer i Premier League. Foto: AFP PHOTO / IKIMAGES / Ian KINGTON Vis mer

Premier League: Tottenham valset over et svakt Liverpool-lah

Kane ble toppscorer mot Liverpools tabbeforsvar

Nå troner Harry Kane alene på toppscorerlista.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
  • Tottenham – Liverpool 4–1 (3–1)

(Dagbladet): Harry Kane har vært ustoppelig de siste ukene, men har ikke lykkes på Tottenhams midlertidige hjemmebane – Wembley. Før nå.

Kun fire minutter var spilt da superspissen scoret sitt sjuende for sesongen, men første Premier League-mål i Englands storstue.

Liverpools forsvarsrekke var uoppmerksom, og Kane fikk springe inn bak Dejan Lovren. Spissen rundet Simon Mignolet, fikk kranglet med seg ballen videre, og satt den inn i et tomt mål.

– Det første målet kommer etter et innkast der vi ikke følger med. Det var dårlig forsvarsspill, sa Jürgen Klopp etter kampen.

Dejan Lovren fikk det vanskelig mot Harry Kane og Tottenham. Foto: AP Photo/Frank Augstein
Dejan Lovren fikk det vanskelig mot Harry Kane og Tottenham. Foto: AP Photo/Frank Augstein Vis mer

Lovren-tabbe

Manchester Uniteds Victor Lindelöf fikk slakt da han feilberegnet ballbanen i lørdagens tap for Huddersfield.

Dejan Lovren kan nok vente seg en liknende behandling i britiske aviser etter søndagens oppvisning mot Tottenham.

Hugo Lloris kastet langt i retning Harry Kane, som hadde Lovren i ryggen. Midtstopperen bommet med headingen, og i ballen suste over Liverpool-spilleren, og til Kane som hadde sprunget inn bak.

Spissen fikk storme fritt oppover Liverpools banehalvdel, og fant Son Heung-min med en presis pasning foran mål. Sør-Koreaneren timet løpet perfekt og bredsidet ballen inn bak Mignolet.

Redusering

Tottenham var det førende laget, og Son var nære å øke til 3–0 da han blåste ballen i tverrliggeren.

I stedet var det Liverpool som tente håpet om å få med seg poeng fra London. Etter 24 minutter tredde Jordan Henderson ballen fint gjennom Tottenhams forsvar, og Mohamed Salah kom alene med Hugo Lloris. Egypteren fikk et litt merkelig treff på ballen, men den rullen forbi keeperen, via stanga og i mål.

Lovren hadde en tung dag på jobben, og etter drøyt 30 minutter ble han byttet ut med en skade.

Volleyscoring

Like før pause sørget Liverpools miserable forsvarsspill for at Tottenham igjen fikk en tomålsledelse.

Christian Eriksen slo et frispark inn i Liverpools 16-meter, og i sitt forsøk på en klarering fant Joe Gomez Tottenham-spiller Dele Alli, som banket ballen i mål på hel volley.

Toppscorer Kane

Ti minutter etter pause ble vanskelig til umulig for Liverpool.

Mignolet bokset et frispark rett i beina til Verthongen, men Firmino blokkerte midtstopperens forsøk på streken. På returen ventet imidlertid Kane, og satt enkelt inn sitt andre mål for dagen.

Hans andre på Wembley og åttende totalt i ligaen. Det betyr at engelskmannen nå er toppscorer i Premier League.

Liverpool yppet seg litt mot slutten av omgangen, og et par glimrende inngripener fra Lloris sørget for at differansen på tre mål ble opprettholdt. Med søndagens seier er Tottenham igjen fem poeng bak tabelleder, Manchester City. Liverpool på sin side har kortere vei til nedrykk enn til toppen av tabellen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer