Harry Kane med ny scoring mot Watford

Kane har ikke gitt opp toppscorertittelen. Minsket avstanden til Salah

Tottenham tok viktige poeng i kampen om topp fire.

MÅL: Harry Kane kunne juble for scoring, men burde kanskje hatt et par til i kampen mot Watford. Foto: Robbie Stephenson/jmp/rex/shutterstock
MÅL: Harry Kane kunne juble for scoring, men burde kanskje hatt et par til i kampen mot Watford. Foto: Robbie Stephenson/jmp/rex/shutterstock Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
  • Tottenham - Watford 2-0 (1-0)

(Dagbladet): Ifølge Mauricio Pochettino er han fire år foran skjema i sitt Tottenham-prosjekt.

Argentineren er inne i sin fjerde sesong i London-klubben, og yter stor popularitet i klubben. I den første sesong ble det 5.-plass i ligaen, før han og laget fulgte opp med 3.-plass og 2.-plass. I år ender de en plass mellom 3.- og 5.-plass.

I en liga preget av flere gigantiske, pengesterke klubber, er det langt over forventning ifølge manageren selv.

- Vi er offer for vår egen suksess. I mitt første møte ble vi enige om å flytte inn på ny stadion innen fire år, for deretter å skape et lag som kunne kjempe om topp fire-plasseringer og spille Champions League, forteller han til The Telegraph.

Til tross for de angivelige underdog-statusen i kampen om topplasseringene, måtte likevel de hvitkledde finne seg i å være favoritter i mandagens oppgjør mot Watford.

1-0 etter keepertabbe

London-naboen hadde ikke vunnet på seks kamper, men er likevel trygg med tanke på nedrykk. Årets sesong har vært turbulent og preget av managerbytter, og det tok ikke lang tid før Watford fikk et mål imot.

Orestis Karnezis glapp et innlegg og ballen endte i beina til Christian Eriksen. Keeper forsøkte å kaste seg etter, men før han nådde fram spilte dansken videre til Dele Alli. Engelskmannen la til rette, før han fyrte ballen langs bakken og inn i et keepertomt mål.

Watford framsto imidlertid ikke helt sjanseløse mot et godt Tottenham-lag, og maktet å skape sine egne sjanser. Ti minutter etter Allis 1-0-scoring, var André Gray nære å utlikne.

Eric Dier spilte en fryktelig feilpasning, Watford snappet ballen og satte fart mot mål. Spissen ble spilt fri alene med keeper, men Hugo Lloris fikk et bein på Grays avslutning. Mot slutten av omgangen var også Abdoulaye Doucoure og Richarlison svært nære å skape balanse i regnskapet, men det ville seg ikke for gultrøyene.

Kane-scoring

Harry Kane har ikke scoret så mye som han har ønsket, men har likevel ikke gitt opp kampen om toppscorertittelen.

Den engelske landslagsspissen har blitt toppscorer i Premier League de to forgående sesongene, men i år har Mohamed Salah vært nærmest utilnærmelig. Liverpool-spilleren står med 31 ligamål, flere enn Kane noen gang har scoret i løpet av en sesong, og før mandagens kamp var han fem mål bak egypteren.

Tre minutter etter pause minsket han avstanden med ett mål. Kane sklei da det kom innlegg fra venstrekanten, men reiste seg opp og sto klar da det kom innlegg fra motsatt kant et par sekunder seinere. Fra kloss hold bredsidet han inn 2-0 til Spurs.

Kane nære igjen

Hjemmelaget var nære å øke ledelsen ytterligere, og blant annet holdt Jan Vertonghen på å score sitt første PL-mål på over fem år. Belgieren steg til værs og fikk et godt treff med hodet, men ballen traff stolpen. Kane sto perfekt plassert for å pirke inn returen, men ballen kom brått på og superspissen bommet på ballen.

Ikke lenge etter trodde Kane at han hadde satt sin andre for kvelden. Spissen ble spilt fri og vridde ballen rundt keeper og i hjørnet. Dessverre for ham og Tottenham, var han plassert i offside da pasningen gikk.

Etter kveldens seier er Tottenham fem poeng foran Chelsea på 5.-plass. Liverpool på 3.-plass er kun ett poeng foran.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer