AVGJØRENDE:   Harry Kane. Foto: NTB Scanpix
AVGJØRENDE: Harry Kane. Foto: NTB ScanpixVis mer

- Kane kan takle dette presset. Han er ung, men veldig moden

Stort press på spissjuvelen.

I kun to av 15 kamper Harry Kane scoret i for Tottenham forrige sesong ble det tap. Spissen er nøkkelen om det skal bli suksess for London-klubben i Premier League.

22-åringen dukket opp litt fra intet i 2014. Etter to mislykkede låneopphold i Norwich og Leicester i 2012/13-sesongen, viste han små tegn på at noe kunne være på gang på slutten av 2013/14-sesongen.

Påfølgende år i Premier League fikk han gradvis sjansen av nyansatte Mauricio Pochettino. Europaligaen ble inngangen til en startplass på Premier League-laget med fem scoringer på tre kamper. Kane scoret umiddelbart da han fikk sjansen i toppdivisjonen. Til slutt endte angriperen på 21 ligamål.

- Han er på veldig god vei til å bli en av de beste spissene i verden. Hvis du kan gjøre det i England og Europa, gjør du det i de beste turneringene i verden, sa Pochettino ifølge Fox Sports.

Press Forrige sesong hadde den engelske landslagsspilleren lite å tape på fotballbanen. Denne sesongen har han mer press på seg og først nå kommer den store testen. «Klarer Kane å følge opp den glimrende sesongen?» er spørsmålet motstandere, supportere og eksperter stiller.

- Harry kan takle dette presset. Han er ung, men veldig moden. Jeg er ikke i tvil om at Kane kan gjøre det samme i år, sa Pochettino.

De 21 målene i serien fikk ryktene til å gå. Kom Kane til å bli i klubben? En god sesongstart kan trolig gjøre Tottenham-stjernen enda mer attraktiv for toppklubbene, men ifølge Pochettino er overgangsballen lagt død.

- Han er glad for å starte sesongen med oss. Han er fornøyd med å bli i Tottenham. Han er en stor supporter av klubben. Jeg tror han er veldig glad og vi er veldig glad for at han er hos oss, sa Pochettino.

Bygger lag Selv om Spurs endte så høyt som femteplass forrige sesong, var det ofte ujevne resultater. Prestasjonene varierte og klubben var aldri i føringen til å kapre en mesterligaplass.

Tottenham-sjefen håper å utvikle klubben denne sesongen. Argentineren vil bringe titler til White Hart Lane i hans tid i hovedstadsklubben.

- Jeg tror vi har veldig ambisiøse spillere nå. Vi må beholde den mentaliteten. Vi prøver å bygge en sterk gruppe for de neste årene og prøver å oppnå viktige ting, sa Pochettino.

Tottenham har forsterket forsvaret i sommer. Inn har høyreback Kieran Trippier, den unge midtstopperen Kevin Wimmer og den belgiske forsvareren Toby Alderweireld kommet. Ut har Etienne Capoue, Younes Kaboul, Lewis Holtby og Paulinho gått.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram