Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kane latterliggjøres for sin målhunger

Harry Kanes målsult er umettelig. Etter å ha mast seg til sitt 25. seriemål for sesongen må Tottenham-spissen tåle tyn på sosiale medier.

HÅNES: Harry Kane må tåle latterliggjøring på sosiale medier etter at han snakket seg til en scoring i jakten på toppscorertittelen i Premier League. Foto: Nigel French, PA via AP / NTB scanpix
HÅNES: Harry Kane må tåle latterliggjøring på sosiale medier etter at han snakket seg til en scoring i jakten på toppscorertittelen i Premier League. Foto: Nigel French, PA via AP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Jeg kan komme på et halvt dusin landslagsmål jeg kan gjøre krav på om det er slik det gjøres, meldte tidligere Tottenham- og landslagsspiss Gary Lineker.

– Vårt annet mål i gårsdagens bortekamp mot Tranmere er nå tildelt Harry Kane, vitset Gateshead, som spiller på nivå fem i engelsk fotball, på sin twitterkonto.

Christian Eriksen ble opprinnelig kreditert Tottenhams vinnermål i 2-1-seieren mot Stoke forrige helg, da hans frispark endte i nettmaskene. Kane argumenterte etter kampen for at han hadde vært borti ballen og burde få målet.

– Jeg sverger ved min datters liv at jeg rørte ballen, sa Kane, som hevdet at skulderen hans hadde hjulpet ballen inn.

Saken ble forelagt Premier League-panelet som har siste ord ved kreditering av mål, og etter videogjennomgang valgte man å tro Kane og gi ham målet. Panelet gjorde det klart at man hadde tatt hensyn til Kanes beskrivelse av situasjonen.

Wow

Liverpool-spissen Mohamed Salah, som duellerer med Kane om toppscorertittelen i Premier League, var blant de første som kommenterte det på Twitter: «Woooooow, virkelig?»

Et par av egypterens lagkamerater fulgte opp. Georginio Wijnaldum tvitret en «WOW»-animasjon, mens Virgil van Dijk brukte en «trekke på skuldrene»-emoji med henvisning til at Salah likevel er fire mål foran Kane.

Vitsemakere var snart frampå for å ironisere over Kanes framgangsmåte.

– Harry Kane gjorde nettopp krav på mitt første barn, tvitret en.

– FIFA har besluttet å gi Maradonas «guds hånd»-mål til Kane, som hevder at han var borti ballen, meldte en annen. Det målet ble scoret i 1986, sju år før Kane ble født.

Lærer

Andre hevder at Tottenham på Kanes vegne har gjort krav på den grønne jakken som gis til vinneren av US Masters i golf og på mesterbeltet i wrestlingligaen WWE.

Tottenham-manager Mauricio Pochettino støtter Kane, men mener at spissen nok vil lære av oppstyret.

– Harry er en svært ærlig person. Han lyver ikke om en slik situasjon. Nå er han skuffet, for han ønsket ikke å skape så mye oppstyr. Det er en liten ting som er blitt større og større, og det lar seg ikke stoppe, sier han.

– Han kommer til å lære av dette.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!