Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Harry Kane scoret mål nr. 21 for sesongen

Kane-mål ikke nok for Tottenham: - Vi er skuffet

Var uten Hugo Lloris og Christian Eriksen.

MÅL: Harry Kane kunne juble for scoring, men ikke for seier. Foto: Pa Photos/Mark Kerton
MÅL: Harry Kane kunne juble for scoring, men ikke for seier. Foto: Pa Photos/Mark Kerton Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Southampton - Tottenham 1-1 (1-1)

(Dagbladet): Tottenham jakter en plass i neste års Champions League, men mot nedrykksplasserte Southampton maktet London-klubben kun å få med seg ett poeng.

Et selvmål sendte Tottenham under, men heldigvis for dem har de Harry Kane. Spissen scoret sitt 21. Premier League-mål for sesongen, men det var ikke nok mot Southampton.

– Vi er skuffet, vi klarte ikke å kontrollere kampen som vi ønsket. Vi konsentrerer oss kun om oss selv med tanke på tabellen, men selvfølgelig er det (poengtapet) verre når rivalene vinner sine kamper, sa Spurs' Eric Dier etter kampen.

Selvmål

Tottenham fikk en tøff start på oppgjøret mot Southampton, da Davinson Sánchez styrte ballen i eget mål etter 15 minutter.

Midtstopperen strakk ut foten for å stoppe et innlegg på vei gjennom feltet, men fikk kun tærne på ballen. Ballen ble styrt perfekt via vikarierende keeper Michele Vorms høyre stolpe, og hjemmepublikumet kunne juble.

Det skulle imidlertid ikke ta langt tid før det igjen sto likt på St. Mary's.

Mål nr. 99

Harry Kane har vært instrumental for Tottenham denne sesongen, og har bøttet inn mål fra spissplass.

De fleste spisser vil være fornøyd med å bikke 20 mål ved sesongslutt, men allerede tidlig i januar hadde engelskmannen passert denne grensa.

Pep Guardiola kalte Tottenham for «the Harry Kane team», og Real Madrid-manager Zinédine Zidane var full av lovord før lagene møttes i Champions League.

- Han er en komplett spiller. Han så ikke ut til å være det, men det er det han er.

Mot Southampton fulgte Kane opp i kjent til og kun tre minutter etter at vertene hadde tatt ledelsen, utliknet Tottenhams fremste angrepsvåpen. Kane steg til værs på Ben Davies' corner, og nikket ballen i mål fra kloss hold. Hans 99. PL-mål for Tottenham og 21. denne sesongen.

Uten Eriksen

I kampens andre omgang var det som sto for det meste av spillet, men Southampton forsvarte seg godt.

I slike situasjoner tidligere i sesongen har det ofte vært Christian Eriksen som til slutt har funnet veien gjennom forsvaret, men søndag var dansken ute av kamptroppen på grunn av sykdom.

Southampton har vært i grusom form denne sesongen, og ligger på nedrykksplass i Premier League. På de elleve siste kampene har det blitt null seire, men veien opp til en plass midt på tabellen er fremdeles bare tre poeng.

Kun Liverpool har tatt like mange poeng som Tottenham på de fem siste kampene, og en Champions League-plass er fremdeles innen rekkevidde. Dermed vil nok Southampton si seg fornøyd med det ene poenget, mens Tottenham vil se på det som en forspilt mulighet. Både Arsenal (6. plass) og Chelsea (3. plass) vant sine kampen, mens Liverpool (4. plass) møter dumpekandidaten Swansea mandag kveld.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!