Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Brighton - Tottenham 1-1

Kane minsket luka til Liverpool-rival

Tottenham fikk bare med seg ett poeng borte mot Brighton. Harry Kane derimot, fikk ett viktig mål i toppscorer-duellen mot Liverpools Mohamed Salah.

MINSKET LUKA: Vorspielet var kanskje ikke noe å rope hurra for, men Harry Kane var sikker da han fikk muligheten inne i Brighton-boksen. Dermed har han minsket luka til Mohamed i jakten på toppscorertittelen i Premier League. Foto: NTB Scanpix
MINSKET LUKA: Vorspielet var kanskje ikke noe å rope hurra for, men Harry Kane var sikker da han fikk muligheten inne i Brighton-boksen. Dermed har han minsket luka til Mohamed i jakten på toppscorertittelen i Premier League. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Brighton - Tottenham 1–1 (0-0)

(Dagbladet): Før kveldens oppgjør på Brightons hjemmebane med det klingende navnet American Express Community Stadium, var regnestykket enkelt:

Brighton kjempet for å beholde den lille luka ned til nedrykksstreken. Tottenham kjempet om å holde byrival Chelsea unna den meget viktige fjerdeplassen i Premier League.

Legg til at Harry Kane jager Mohamed Salah i jakten på toppscorertittelen i Premier League, og det var duket for potensiell action.

Tam start

Men vi fikk ikke servert en drømmestart på oppgjøret. Harry Kane gikk på ræva da han fikk sin største sjanse, Brighton skapte særdeles lite og Mathew Ryan leverte en god redning like før dommeren blåste av for den første omgangen.

TV 2-ekspert Simen Stamsø Møller oppsummerte det sånn:

- Det er ikke så lenge siden vi snakket om at Tottenham hadde toppet formen til riktig tidspunkt. Plutselig var det en nedadgående tone. Dette er en smule bekymringsfullt for Tottenham.

Kane-mål

Men der den første omgangen manglet action, ble kveldens oppgjør et realt drama allerede fra startblokkene etter hvilen.

Det startet med at Harry Kane banket inn 0-1 fra kloss hold etter 48 minutter. Etter mye klabb, babb, litt mer klabb og en frekk sålfinte av Son, landet ballen i beina på Kane.

SIKKER: Pascal Gross utlignet for Brighton fra krittmerket. Foto: NTB Scanpix
SIKKER: Pascal Gross utlignet for Brighton fra krittmerket. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Der var han selvfølgelig sikker. Ballen gikk riktignok via en Brighton-spiller, men det spørs om Liverpool eller andre Premier League-klubber tar humormuligheten som ligger der og klager inn målscoreren til FA.

Etter dagens mål er det fire mål som skiller de to.

Uansett:

Tottenham-fansen kunne juble, men hadde knapt rukket å sette seg før utlikningen kom. Brighton fikk straffe da Aurier dunket inn i José Izquierdo i straffefeltet. Tyske Pascal Gross var sikker fra krittmerket, og de to lagene var like langt igjen.

Da var det fortsatt igjen 40 minutter av oppgjøret, uten at det hjalp noen av lagene.

Kampen endte 1-1. Et lag begge lagene er helt greit fornøyd med.

- Det var en tøff kamp. Brighton spilte bra. Vi spilte greit. Vi var bedre i den andre omgangen, sier Harry Kane i et intervju vist på TV 2.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!