Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Premier League: Tottenham slo Everton enkelt

Kane og Son med rekorder da Spurs kjørte over Everton

Kane scoret to nye mål og Son i femte hjemmekamp på rad i storseieren.

MÅLDUO: Son Heung-Min scoret det første og Harry Kane de to neste da Spurs knuste Everton på Wembley. Foto: Alex James/JMP/REX/Shutterstock/NTB Scanpix
MÅLDUO: Son Heung-Min scoret det første og Harry Kane de to neste da Spurs knuste Everton på Wembley. Foto: Alex James/JMP/REX/Shutterstock/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Tottenham - Everton 4-0 (1-0)

(Dagbladet): Harry Kane var igjen på scoringslista, og noterte seg for to mål da Tottenham enkelt tok seg av Everton og klatret opp i ryggen på Liverpool, Chelsea og Manchester United.

Kane er nå oppe i 98 Premier League-mål for Tottenham, ett mer enn Teddy Sheringham. Det er mest for klubben siden Premier League ble opprettet i 1992. Det er fortsatt et stykke opp til Jimmy Greaves 220 ligamål som er Tottenham-rekord gjennom tidene.

Det første av de to målene kunne han riktignok vært blåst av. For Kane var mistenkelig nær offside da han enkelt kunne sette foten til et innlegg fra Son Heung-Min, etter et strålende forarbeid av Tottenhams kantspiller.

Son er i strålende form for laget fra Nord-London og sto bak det aller meste hjemmelaget skapte mot Everton.

25-åringen vendte bort Jonjoe Kenny med et brilliant mottak, satte fart mot Everton-målet og hans harde innlegg var enkelt for Premier Leagues toppscorer å sette i mål.

Son avsluttet kampen med en mål og en målgivende og har scoret i fem kamper på rad på Wembley.

- Det var en utrolig god kamp av oss og vi fortjente seieren. Jeg nyter hver eneste kamp på Wembley og prøver å gjøre mitt beste hver kamp. Vi spiller her hver hjemmekamp, så vi føler at dette er hjemmebanen nå, sa Son til BBC etter kampen.

Son fant stadig hull i Everton-forsvaret og serverte Dele Alli en gylden mulighet som engelskmannen bare klarte å sette i nettveggen.

Sør-koreaneren var nærmere å score selv da han dro seg fri og vridde et skudd i stolpen og ut. Både Alli og Son hadde flere store sjanser til å tegne seg flere ganger på scoringslisa i kampen.

Usynlig målscorer

Kane var ikke mye involvert i spillet, men dukket opp og satte kveldens andre mål da han flikket en avslutning fra Eric Dier forbi Pickford. For tredje gang på rad scoret Harry Kane to mål i møte med Everton.

Kane har nå 20 mål på 22 ligakamper denne sesongen. Dermed passerte 24-åringen 20 ligamål for fjerde sesong på rad. Det har kun Thierry Henry gjort før ham.

Mestscorende i en Premier League-sesong på 38 kamper er Luis Suarez, Cristiano Ronaldo og Alan Shearer med 31 mål.

Prikken over i'en for hjemmelaget kom med det fjerde målet ti minutter før slutt. Aurier, Son og Alli fant hverandre på en-touch og sistnevntes hælflikk ble på nydelig vis ekspedert i mål av Christian Eriksen.

En vidunderlig scoring av hjemmelaget som vartet opp med flere praktangrep på deres midlertidige hjemmebane.

Tangerte rekord

Son Heung-Min hadde allerede gitt vertene ledelsen i den første omgangen. En strålende pasning fra Christian Eriksen over til høyreback Serge Aurier åpnet Everton-forsvaret. Ivorianeren slo et knallhardt innlegg langs bakken og fra halvannen meter fikk Son en enkel oppgave med å sette ballen i mål.

Dermed har Son scoret i fem hjemmekamper på rad for de liljehvite. Det er det kun Jermain Defoe som har gjort for Tottenham i Premier League tidligere, tilbake i 2004.

Son hadde allerede vært nære å gi Spurs ledelsen. Et godt slått, innoverskrudd frispark ble stusset videre av sør-koreaneren, men ballen snek seg over tverrliggeren til Jordan Pickford.

Etter 20 minutter trodde Wayne Rooney at han hadde sendt gjestene i føringen. Nyinnkjøpte Cenk Tosun var høyest på en corner og headet ballen mot mål. Der stakk Rooney inn bak ryggen på Ben Davies og styrte ballen forbi Lloris i Tottenham-målet. Før Rooney fikk startet feiringen ordentlig hadde linjemannen vinket korrekt for offside.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!