Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tottenham slo Arsenal etter Kane-mål

Kane raget igjen - Spurs best i Nord-London

Harry Kane avgjorde Nord-Londonderbyet.

JUBLET: Dele Alli og Harry Kane kunne juble for storspissens avgjørende mål i Premier League-oppgjøret mot Arsenal. Foto: BPI/REX/Shutterstock/NTB Scanpix
JUBLET: Dele Alli og Harry Kane kunne juble for storspissens avgjørende mål i Premier League-oppgjøret mot Arsenal. Foto: BPI/REX/Shutterstock/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Tottenham - Arsenal 1-0 (0-0)

(Dagbladet): Igjen var det mannen Arsenal lot gå som åtte-åring som var tungen på vektskålen i kampen om Nord-London.

Gang etter gang har Harry Kane vært en torn i Arsenal-forsvarets side, siden han slo igjennom for tre år siden.

Fire minutter ut i den andre omgangen på Wembley steg Harry Kane til værs og knuste Laurent Koscielny i lufta etter et nydelig innlegg fra Ben Davies.

Kane har nå scoret sju mål på sju kamper mot Arsenal.

Også på ligatabellen ser ting lysere ut for Tottenham enn naboklubben. Det skiller nå sju poeng mellom Tottenham på tredjeplass og Arsenal på sjetteplass.

Arsenal hadde et håp om å bygge på storseieren mot Everton sist, men her var Tottenham klart best og sjansen for topp-4 ser mindre og mindre ut.

Stor Tottenham-omgang

Det var backene til Tottenham som vartet opp med praktinnlegg til Kane i begynnelsen av den andre omgangen. Seks minutter ut i omgang prikket Trippier et innlegg på panna til Kane og headingen strøk utenfor stolpen.

Alt handlet om Kane i starten på andre omgangen. Et nytt innlegg fant Kane umarkert. Han hamret til på hel volley, og Cech fikk akkurat opp armene og slått ballen unna.

Det var et intenst åpningskvarter av den andre omgangen av vertene. Christian Eriksen forsøkte seg med et frispark helt oppe i krysset, men Cech fikk en lang arm på ballen.

Arsenal satte på Lacazette og Iwobi i et desperat forsøk på å komme tilbake i kampen. «The Gunners» var nødt til å hive mer folk fremover og fikk en stor sjanse da Wilshere dro til fra 18 meter. Hugo Lloris måtte ut i full strekk for å få slått ballen unna.

Arsenals offensive grep åpnet opp enda mer rom for Tottenham. De liljehvite burde doblet ledelsen ved Dele Alli da han ble spilt gjennom av Lamela, men avslutningen fant ikke nettmaskene.

Arsenal skapte svært lite og seieren var sjelden truet. Først på overtid klarte gjestene å skape et lite trykk på «Spurs». Alexandre Lacazette fikk to store sjanser, hvorav den ene var gigantisk, men den formsvake Arsenal-spissen skjøt ballen svakt tilside for mål alene med Lloris.

Stillingskrig

Det var en fartsfull start på kampen hvor begge lag forsøkte å utnytte store rom bak motstandernes forsvar.

Tottenham fikk kampens første sjanse. Et innlegg i retning Kane ble taklet mot mål av Mustafi, men Cech var med på notene og fikk slått til corner.

Lagene slet med å skape de store sjansene innledningsvis og det var en midtbanebatalje med mange pasningsfeil.

Kane fikk sin første sjanse etter 26 minutter. Christian Eriksens innlegg fant superspissen, men var littegrann for høyt og Kane maktet ikke få headingen på mål.

Det var Tottenham som etterhvert kontrollerte omgangen og presset Arsenal tilbake i banen, slik de gjorde i den andre omgangen mot Liverpool sist.

Wenger gjorde et grep mot slutten av omgangen og flyttet Elneny ned mellom stopperne. Det gjorde arbeidsforholdene til Alli og Kane vanskelige.

Arsenal forsøkte seg på kontringer, men var for upresise på siste tredjedel. Aubameyang var for det meste usynlig og ble vinket av for en marginal offside da han fikk sin mulighet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!