FEIRING: Harry Kane kunne juble for to mål mot PSV. Foto: NTB Scanpix
FEIRING: Harry Kane kunne juble for to mål mot PSV. Foto: NTB ScanpixVis mer

Tottenham slo PSV

Kane reddet kvelden. CL-håpet lever for Tottenham

Tottenham stanget og stanget. Så tok stjernespissen ansvar.

  • Tottenham - PSV 2-1 (0-1)
  • Inter - Barcelona 1-1 (0-0)

Tottenham hadde kniven på strupen allerede før kampstart i London tirsdag kveld. De hvitkledde har havnet bakpå i forhold til Barcelona og Inter i gruppe B i Champions League, og burde slå PSV Eindhoven for å henge med i kampen om avansement.

Da hjalp marerittstarten de fikk på hjemmebane lite.

Kun 61 sekunder var spilt på Wembley da det smalt for første gang. PSV stormet i angrep og fikk en tidlig corner. Den ble svinget inn og til værs steg Luuk de Jong. Ingen Tottenham-spillere klarte å plukke opp den nederlandske spissen, som stanget åpningsmålet i nettet før alle hadde rukket å finne setet sitt på tribunen.

Sjansebonanza

Resten av omgangen handlet nesten utelukkende om Tottenham. Hjemmelaget var favoritter på forhånd og viste seg som det soleklart sterkeste laget i de 44 resterende minuttene.

Omgangen utviklet seg til en real sjansebonanza, og det var smått utrolig at det fortsatt sto 0-1 til pause. Hovedårsaken til det heter Jeroen Zoet, og keeperen viste seg fram fra sin beste side i møte med Tottenhams angrepsstjerner.

Først stoppet han Lucas Mouras forsøk etter at brasilianeren hadde driblet seg gjennom halve PSV-laget i et soloraid fra midtbanen.

Deretter vartet han opp med en fantastisk dobbeltredning. Først ble Christian Eriksen spilt gjennom alene med målvakten, men Zoet var årvåken og fikk parert danskens forsøk. Returen havnet hos Dele Alli, men keeperen hadde kommet seg på beina, og engelskmannens kraftfulle skudd smalt rett på Zoet.

Ti minutter før pause stoppet han en god avslutning fra Alli igjen, og da dommeren blåste i fløyta kunne gjestene fra Eindhoven puste lettet ut og rusle i garderoben for en etterlengtet hvil.

Store sjanser

I den andre kampen i gruppa - toppoppgjøret mellom Inter og Barcelona - gikk begge lagene målløse til pause.

I Messis fravær tok Luis Suárez ansvar, og sto for det meste av sjanseskapingen i løpet av de første 45 minuttene. Uruguayaneren fikk skutt flere ganger, men enten var presisjonen for dårlig eller så sto Samir Handanovic i veien.

Et kvarter inn i den andre omgangen satt den endelig for Suarez, men det var allerede vinket for corner da spissen satte ballen i mål, og scoringen ble underkjent.

Kane-mål

Tottenham opprettholdt det enorme presset mot PSV-boksen etter pause, men lenge fryktet de nok at det aldri skulle lykkes.

De fortsatte å skape sjanser, og etter hvert nærmet statistikken seg 30 avfyrte skudd for hjemmelaget. Og til slutt lykkes det for Spurs' storscorer, Harry Kane.

Fernando Llorente hadde kommet inn og fikk lagt ballen til rette for spissmakkeren. Denne gangen var han nådeløs og Tottenham utliknet, fortjent.

Ett minutt før full tid var snuoperasjonen et faktum, og nok en gang var det Kane som var på ferde. Superspissen fikk hode på ballen, og selv om ballen muligens ikke hadde retning mot mål, gikk den via et PSV-bein og fintet ut Zoet. Keeperen som hadde levert en strålende kamp måtte slagent se ballen passere for andre gang på kort tid.

Champions League, gruppe B
Barcelona431011-310
Inter42115-57
Tottenham41127-94
PSV Eindhoven40134-101

Sen utlikning

I gruppas andre kamp tok først Barcelona ledelsen ved Malcom åtte minutter før slutt. Om det ville stå seg kunne Tottenham rykke nesten helt opp i ryggen på Inter i kampen om avansement.

Inter ga imidlertid ikke opp kampen mot gruppelederen, og noen få minutter før full tid utliknet italienernes stjernespiss, Mauro Icardi. Det betyr at Barcelona står med 10 poeng, Inter har sju, mens Tottenham har fire før de to siste rundene.

Slik gikk det i de øvrige kampene i Champions League:

  • Napoli - PSG 1-1
  • Atlético Madrid - Dortmund 2-0
  • Schalke 04 - Galatasaray 2-0
  • Porto - Lokomotiv Moskva 4-1
  • Røde Stjerne - Liverpool 2-0
  • Monaco - Club Brügge 0-4