Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kane scoret sitt tiende mål på ni kamper

Har 25 mål totalt i 2015.

USTOPPELIG: Harry Kane har scora ti mål på de siste ni kampene for Tottenham. Foto REUTERS/PAUL CHILDS
USTOPPELIG: Harry Kane har scora ti mål på de siste ni kampene for Tottenham. Foto REUTERS/PAUL CHILDS Vis mer

Harry Kane scoret to mål i Tottenhams 3-0-seier hjemme over Alexander Tetteys Norwich. Den engelske landslagsspissen har scoret ti mål på de siste ni ligakampene.

Mange eksperter tvilte på om Kane kunne følge opp den glimrende 2014/15-sesongen da Spurs-spissen stoppet på 21 scoringer, men 22-åringen har svart kritikerne.

I første halvdel av 2015/16-sesongen har Kane scoret 11 mål 18 kamper. Ti av målene har kommet i de siste ni serierundene og lørdag sikret han nærmest på egen hånd tre poeng foran hjemmefansen på selveste Boxing Day. Nettkjenningene gjør at han står med 25 mål i kalenderåret 2015.

Straffe Det var derimot gjestene som startet best i London, men et straffespark endret kampbildet.

Dele Alli sendte en herlig stikker til Kane, som forsøkte å runde målvakt Declan Rudd, men ble felt og dommeren pekte på straffemerket. Kane tok straffen selv - 1-0 etter 26 minutter. Resten av kampen hadde Spurs i sin hule hånd.

Tottenham skapte flere store sjanser de siste 20 minuttene av første omgang. Rudd avverget mesterlig flere ganger, men da Kane fikk muligheten på nytt, måtte målvakten gi tapt igjen. En hurtig kontring endte opp med at Alli fant Kane i boksen. Angriperen var nådeløs og satte inne 2-0.

Norwich slet voldsomt på White Hart Lane de siste 20 minuttene, noe som blant annet førte til at Tettey pådro seg et gult kort da han stoppet et kontringsangrep på overtid av første omgang.

Fortsatte kjøret I annen omgang fortsatte vertene det gode spillet fra slutten av første omgang. Kun en god Rudd hindret stortap for bortelaget. Den engelske burvokteren reddet sine lagkamerater gang på gang.

Til slutt fant Tom Carroll nettmaskene med ti minutter igjen å spille. Unggutten overlistet Rudd da han upresset fikk skyte fra like utenfor sekstenmeteren og fastsatte resultatet til 3-0.

Seieren gjør at Tottenham beholder fjerdeplassen i Premier League med 32 poeng og rykker fra Manchester United, men har Watford og Crystal Palace i ryggen.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media