Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kane senket klubben som dumpet ham

- Jeg kommer nok ikke til å få sove i natt.

DAGENS MANN: Harry Kane fikset biffen for Tottenham - som nå er forbi Arsenal på tabellen. Foto: AP Photo / Alastair Grant / NTB Scanpix
DAGENS MANN: Harry Kane fikset biffen for Tottenham - som nå er forbi Arsenal på tabellen. Foto: AP Photo / Alastair Grant / NTB Scanpix Vis mer

Tottenham - Arsenal 2-1 (0-1)

(Dagbladet): Harry Kane ble vraket fra Arsenal da han var ung.

I går signerte han ny langtidskontrakt for Tottenham - og i dag sørget han for revansje mot klubben som ikke ønsket ham tidligere.

Med to scoringer, sørget 21-åringen for at Tottenham ikke bare vant London-derbyet mot Arsenal, men at Spurs også går forbi rivalen med ett poeng på tabellen.

- Jeg kommer til å huske dette resten av min karriere. Dette var mitt første London-derby, og at vi vinner ved å kjempe hardt, er utrolig. Jeg kommer nok ikke til å få sove i natt, sier den glade matchvinneren etter kampen.

Hårfin offside Kampen var under tolv minutter gammel da Arsenal fikk sin første nettkjenning.

Danny Welbeck parkerte Danny Rose på kanten, og la pent inn til Olivier Giroud. Det så ut til at franskamennen forsøkte seg på et studd, men da ballen  skle av foten hans, ble den likevel perfekt levert til Mesut Özil som kom på bakre.

Tyskeren bredsidet ballen inn i nettmaskene, og sørget for ledelse for gjestene. Repriser av scoringen viser at tyskeren var hårfint i offside da scoringen kom.

Arsenals mål kom vel fem minutter etter at Tottenhams Harry Kane hadde fått vist fram skuddfoten, men Ostina sørget for at spissen måtte vente med å få satt sitt første for dagen.

Også Danny Rose og Nabil Bentaleb hadde sine forsøk på mål, men Arsenals David Ospina holdt målet rent de første 45. minuttene.

To ganger Kane Over i andre omgang var hadde Tottenham mer lykke på uttellingsfronten.

I det 56. minutt utliknet Harry Kane for hjemmelaget.

En corner fra Erik Lamela ble headet inn mot mål, og keeper David Ostina vartet opp med en flott redning. Returen får han derimot ikke gjort noe med da Harry Kane dukket opp på bakerste og bredsida ballen inn - til utlikning for Tottenham - og til full jubel på tribunene.

Spillet veltet fram og tilbake etter utlikninga, og flere store sjanser og tempoet i spillet, ga publikum langt bedre underholdning enn hva tilfellet var i første omgang.

Da kampen så ut til å kunne ebbe ut i uavgjort, dukket Harry Kane opp på ny.

Bentaleb serverte 21-åringen på et perfekt innlegg - som Kane stanget inn i nettmaskene bak Ospina - og White Hart Lane eksploderte i jubel og sang.