Kanes lekre scoring ikke nok til Tottenham-seier

Uavgjort i London-derbyet.

SCORET: Harry Kane har kommet i gang. Men hans scoring etter en halvtime var ikke nok til å senke Arsenal på Emirates.
Foto: Reuters / Eddie Keogh
SCORET: Harry Kane har kommet i gang. Men hans scoring etter en halvtime var ikke nok til å senke Arsenal på Emirates. Foto: Reuters / Eddie KeoghVis mer

• Arsenal - Tottenham 1-1

(Dagbladet): Arsenal kunne ta tilbake tabelltoppen etter at Manchester City avga poeng tidligere søndag. Det oppdraget ble vanskelig.

For et Spurs som har variert i prestasjonene denne sesongen var klart best før pause, og ga Arsenal en tidlig kalddusj. Men Arsenal giret opp og fikk en fortjent utlikning.

- Jeg synes vi spilte bra. Det var en åpen kamp. Honnør til Arsenal som fortsatte å presse på og fikk målet. Vi har hatt en tøff uke, men klarte å snu det og leverte bra, sier målscorer Harry Kane til BBC.

Kane-mål Etter at lagene hadde stanget mot hverandre i 30 minutter, tok Tottenham ledelsen etter en halvtime.

Fjorårets storscorer, Harry Kane, har for alvor våknet. Det var også han som sendte Spurs opp i en fortjent ledelse, da han ble spilt gjennom og avsluttet iskaldt bak keeper Petr Cech.

Arsenal fikk giret ett hakk opp etter pause, og ble hakket hvassere. Med Olivier Giroud i spissen hadde Gunners flere store sjanser, men klarte ikke å få ballen i nettet.

Utlikning Tottenham kunne økt til 2-0 da Toby Alderweiereld forsøkte seg få meter fra mål med en heading, og bare en utrolig reaksjonsredning fra Petr Cech berget det.

Istedenfor kom utlikningen fortjent 15 minutter før slutt. Innbytter Kieran Gibbs stormet inn foran mål og kunne dunke ballen i mål til utlikning. Lekkert forarbeid av Mesut Özil også.

- Jeg scorer ikke ofte, men når jeg gjør det håper jeg det er nok til å hjelpe laget. Vi vet hva denne kampen betyr for alle. Vi sliter litt med skader, og spillerne var slitne fra midtuka. Det er kjipt å miste poeng, spesielt når vi har en så god posisjon i ligaen, sier Kieran Gibbs til BBC.

SCORET: Kieran Gibbs.
SCORET: Kieran Gibbs. Vis mer