KANON-COMEBACK

BERLIN (Dagbladet): Hertha Berlin- Stuttgart 3- 0. - Jeg er klar over at jeg må spille bra for å komme med på VM-laget. Men etter sju år som fast inventar på Drillos, tror jeg det skal finnes plass til en kar med rutine. Når alvoret begynner, sier Kjetil Rekdal (29).

Ti uker etter at han brakk leggbeinet i en treningskamp i Portugal, var Kjetil i går tilbake som dirigent foran 50000 elleville fans på Berlins Olympiastadion.

En gang rykket han fram fra sin plass som defensiv libero. Da scoret han, på et av de smarteste frisparkene som er avfyrt på det historiske stadionanlegget.

- Jeg sa til Bryan Roy at han skulle springe over ballen. Stuttgart-keeperen og forsvaret dro til venstre. Trikset virket, gliser Kjetil.
Han klemte til fra 17 meters hold. Ballen suste inn i høyre hjørne.

Med ledelsen 2-0 i første omgangs siste minutt, var kampen avgjort mot et tannløst Stuttgartlag.

Støl

- Vi begynte litt famlende, men etter scoringen min var jeg aldri redd for at vi skulle tape.

Kjetil Rekdal innrømmer at han var så støl at det gjorde vondt da han gikk av banen, trass i at han forsøkte å spare på kreftene og holdt seg i eget forsvarsfelt.

- Dette er første uka siden bruddet at jeg har knotter under beina. Jeg mangler hurtighet og kamptrening. Men det kommer. Det eneste som teller i dag er at jeg ikke kjenner noen smerte, sier Kjetil.

Dirigent med stor D

- Jeg er glad for å ha ham tilbake på laget. Selv om han ennå trenger kamptrening, er Kjetil Rekdal allerede tilbake som dirigenten med stor D, sier Hertha-trener Jürgen Röber til Dagbladet.
I går kunne «vikingkaptein Rekdal», som tyske kolleger på pressetribunen kaller ham, føre an da spillerne mottok hyllesten fra Hertha-fansen.

TAKK, TAKK: Kjetil Rekdal kom tilbake - for å score på et råfrekt frispark. Og så tok han noen æresrunder foran 50 000 tilskuere.