Kanon fra Roar Strand

Rosenborgs bestemann enda bedre.

(Dagbladet.no): Dette var dagen Rosenborg skulle reise kjerringa og vise folket med bart at de kunne vinne fotballkamper. Og det gjorde de.

Serieleder Start ble en størrelse for liten for trønderne, som kunne cruise inn til 3-0-seier og gjenvunnet selvtillit.

Men selv om Rosenborg kjørte over Start fra start, tok det lang tid før ledermålet kom. Nærmere bestemt 36 minutter. Rosenborgs bestemann i vår, Roar Strand, fikk en frekk stikker av Jan Gunnar Solli og dunket ballen opp i mål med det dårligste beinet, det venstre.

Og med stort overtak i banespill, cornere og sjanser, måtte det bli mer RBK-moro etter pause. Allerede tre minutter etter hvilen var det klart for dobling.

Marius Johnsen, lillebroren til Espen i RBK-buret, brukte litt klønete armene i en duell med Daniel Braaten. Straffe til Rosenborg, som Thorstein Helstad trillet sakte inn i mål.

Start svarte så godt de kunne og Alex Valencia kom nærmest med et skudd i tverrliggeren. Men da Start prøvde seg framover, ble det desto mer åpent for Rosenborg på kontringer.

Daniel Braaten er som kjent en rask, ung herremann og løp fra det som var, før han spilte fri Helstad - som enkelt kunne score sitt andre mål for kampen.

Harald Martin Brattbakk kom inn ti minutter før slutt, men bommet stygt på overtid da han fikk ballen fra Øyvind Storflor. Dermed spolerte Brattbakk nok en mulighet tiul å bli tidenes mestscorende spiller i Norge.

I VINKELEN: Start-keeper Rune Nilssen klarer ikke å stoppe Roar Strands kanonskudd. Foto: Scanpix
I VINKELEN: Start-keeper Rune Nilssen klarer ikke å stoppe Roar Strands kanonskudd. Foto: Scanpix Vis mer

Dagbladet.no kommer tilbake med mer

RBK-JUBEL: Roar Strand har ført Rosenborg opp i ledelsen. RBK-gutta jubler foran hjemmesupporterne. Foto: Scanpix
RBK-JUBEL: Roar Strand har ført Rosenborg opp i ledelsen. RBK-gutta jubler foran hjemmesupporterne. Foto: Scanpix Vis mer