Kanon-reservene vil senke Brügge

LILLESTRØM (Dagbladet): RBKs innbyttere var de eneste som fant veien til nettmaskene på Åråsen i går. Men tomålsscorer Totto Dahlum er langt fra fornøyd med situasjonen. - Jeg blir skuffet om jeg ikke spiller fra start mot Brügge på onsdag, sier Totto til Dagbladet.

Den tidligere toppscoreren i Tippeligaen har hatt en tung sesong på RBK-benken, og har slitt med å holde motivasjonen oppe etter den ukentlige vrakingen. I går var det bare reservekollega Børge Hernes og Dahlum som greide å overliste LSK-keeperen.

- Det er ikke lett å holde gnisten og gleden ved like når jeg blir vraket til hver kamp. Jeg blir like skuffet hver gang jeg får beskjed om at jeg ikke starter, sier Dahlum.

Men etter to mål i midtuka mot Bryne og ytterligere to fulltreffere i løpet av de 18 minuttene han fikk på Åråsen, begynner det å lukte startoppstilling for Totto.

- Jeg vil ikke være superreserve eller joker. Jeg skal være i førsteelleveren, og jeg er veldig uenig i at jeg ikke spiller fra start.

- Og det gjør du på onsdag?

- Det vet jeg ikke. Men jeg håper at innhoppene mine i det siste på sikt kan føre til det. For i Rosenborg er det mye vanskeligere å spille seg ut enn inn på laget, forklarer Dahlum.

Aktuell

I går var han i alle fall tilbake som den måltjuven vi husker ham som fra glansdagene i Start. Han var på rett sted til rett tid og rullet inn to mål. Og det får også trener Trond Sollied til å tenke grundigere over laguttaket til den første kvalifiseringskampen til Mesterligaen mot Brügge på onsdag.

- Totto gjorde et hyggelig innhopp og er i høyeste grad aktuell til å starte på onsdag, bekrefter Sollied.

- Kan vi forvente at han starter på høyre flanke i stedet for Jan Derek Sørensen?

- Han er aktuell til alle plassene i angrepet, sier Sollied lurt.

Arbeidsgjeng

Mye skal likevel skje om Mini eller Sigurd Rushfeldt skyves ut av laget. Men i går manglet de begge det Totto hadde: målfarlighet.

Men:

Alt er annerledes i RBK-land når det er snakk om Mesterligaen.

- Vi er i en annen verden på onsdag. Da girer vi oss opp og får fram den spesielle sitringa i kroppen. Og jeg tviler ikke på at vi spiller langt bedre mot Brügge enn det vi presterte mot LSK, sier trener Sollied.

Han tok turen til Belgia på lørdag for å se landets «Charity Shield»-kamp der Brügge vant 2- 1 over Ghenk.

- De spiller på en måte som passer oss, med mann mot mann-oppdekking. De likner litt på MTK som vi slo i fjor i tilsvarende kamp. Men for all del, de er en solid arbeidsgjeng, sier RBK-treneren.

Spesiell følelse

Mini er enig sjefen med tanke på motivasjon og spill på onsdag.

- Kampen før har ikke så stor betydning. Det er når vi får mesterligafølelsen med flomlys og dogg i graset på Lerkendal, vi våkner for alvor. Det er en spesiell følelse, sier Mini, og legger til:

- Den får vi på onsdag også - garantert.

I SKUDDET: Rosenborg-reserve Børge Hernes spilte 24 minutter på Åråsen i går, og kvitterte med en flott scoring.