Kanonavslutning av Lillestrøm

LSK var farlig nær tabellbunnen for to måneder siden, men avsluttet sesongen med seks seirer og to uavgjorte på de åtte siste kampene.

Søndagens motstander Odd var mer opptatt av å spare seg i forkant av kommende helgs cupfinale mot Vålerenga. Lillestrøm vant lett 3-0, etter mål av Arild Sundgot, Magnus Powell og høstens store redningsmann, Uwe Rösler.

Tyskeren har scoret ni mål på ti kamper siden han kom til Lillestrøm, og får sammen med den nye assistenttreneren Hallvar Thoresen hovedæren for at LSK spilte seg bort fra bunnstriden mot slutten av sesongen.

Bittert

Lillestrøm-veteran Peter Werni var med på å vinne sølv i fjor, men i år lignet ikke Lillestrøm noe topplag før sesongen på det nærmeste var over.

- Seks seirer og to uavgjorte på de siste åtte kampene er en kanonavslutning som vi er meget godt fornøyde med, sier Werni. Han klarer likevel ikke å fri seg fra tanken på hva LSK kunne oppnådd med en bedre start.

- Det er litt bittert når vi tenker på vårsesongen. Hvor bra kunne ikke dette vært med en god vårsesong? Totalen er ikke bra nok for en klubb som LSK, mener Peter Werni.

Positivt for Lillestrøm var det også at skadeforfulgte Magnus Powell klarte å markere seg i sesongens siste kamp.

- Det var utrolig morsomt å være tilbake. Jeg scoret med mitt første touch på ballen, forteller svensken.

Lillestrøm endte til slutt som nummer sju, på plassen bak søndagens motstander Odd.

Satser alt på neste helg

Odd spilte en veldig svak kamp mot Lillestrøm, og laget manglet tydelig motivasjon. Stopper Jan Frode Nornes hadde forklaringen klar:

- Før cupfinalen i 2000 spilte vi en kamp mot Bryne som minnet mye om denne. Vi reiste oss da, og vant cupfinalen. Odd valgte også å spare sin skadeplagede førstekeeper Erik Holtan i den andre omgangen.

Odd-trener Arne Sandstø ville søndag ikke si noe om cupfinalelaget som møter Vålerenga på Ullevaal om en knapp uke.

- Jeg har laget så godt som klart, men ønsker ikke å si noe om det nå.

(NTB)