- Kanondebut av Lund

LONDON (Dagbladet): Chelsea- Wimbledon 3- 1. 17 minutter før slutt nikket Carl Cort ballen ned til debutant Andreas Lund. Lund gjorde det han er kjøpt inn for, dundret ballen i krysset. Men Tore André Flo ødela festen for Andreas. Sjefen var likevel godt fornøyd med debutanten: - En kanondebut, sier Drillo.

- En god følelse, og jeg trodde vi minst skulle klare uavgjort, sier Lund.

Etter kampen gikk han på restaurant med London-kompisen Steffen Iversen.

- Vi skal spise en god middag sammen og slappe av litt. Det har vært hektiske dager, sier Lund til Dagbladet.

Flo og Zola var med på å snu kampen for Chelsea etter at manager Vialli nok en gang valgte å kjøre Chris Sutton fra start. Vialli må også innrømme det.

- Zola og Flo snudde kampen for dere?

- Tore og Zola kom inn og begge viste at vi har så mange gode spillere som kan være med på å styre en kamp, og snu en kamp til vår fordel. Tore hadde flere gode sjanser, og han var mannen bak 3- 1-målet vårt, sier manager Vialli.

- Hvorfor Sutton, han har ikke scoret mer enn tre mål?

Vialli vrir seg unna nærgående spørsmål og for n'te gang forklarer han om alle de gode spillerne sine.

Sett med norske Flo-øyne virker det uforståelig at han ikke får mer spilletid. Flo er toppscorer, men siden 12. januar har han spilt 67 minutter fotball på fire kamper.

Lo av Lund

Andreas Lund, derimot, kan belage seg på mye spilletid framover. Blaserte britiske pressefolk lo litt da Lund ikke klarte å få til et par headinger. Og han foran oss sa høyt: ja, du kan ikke forvente å få hva som helst for 2,5 millioner pund.

Han holdt dønn kjeft i det 73. minutt da Lund fikk Drillo til å juble. Vi pirket vedkommende på ryggen. Han snudde seg ikke. Lund forklarer målet på denne sørlandske måten, med en snus under overleppa. Etter kampen altså:

- Vi gjenvant ballen, og den kom inn i feltet. Her var det vel Carl Cort som vant en hodeduell. Ballen landet rett i beina på meg. Jeg hadde bare en ting å gjøre, og det var å klinke til det jeg kunne. Og den satt bra, det var en god følelse, men bittert at vi ikke minst klarte uavgjort. Jeg syns vi spilte bra i store deler av kampen.

Drillo er enig med mannen fra Molde og Start. Som spilte fra start.

- Kanondebut

- Dette var bortimot årbeste av oss, og fram til Chelsea utliknet syns jeg vi hadde kontroll, bittert at vi ikke holdt.

Om Lund sier Drillo:

- Han besto med glans: en kanondebut. Og jeg snakker ikke bare om målet, han var sterk i lufta og bandt opp forsvaret, sier Drillo.

- Og du Lund, tøffere enn du trodde på forhånd?

Tykk overleppe

- Det var tøft, det er helt sikkert, men jeg er brukbart fornøyd med min egen innsats. Jeg var jo fullstendig klar over at jeg ikke ville få en enkel oppgave ved å være aleine på topp mot Leboeuf og Thome, men jeg er selvsagt glad for at jeg klarte å score, sier Andreas Lund på vei inn i stasbilen til mister Wimbledon, Sam Hammam.

- Tempoproblemer?

- Nei, syns ikke det, men selvsagt var tempoet mye høyere enn det jeg var vant til, sier Lund. Som viste seg fram i engelsk fotball på denne måte: Etter 40 sekunder: Chelseas Emerson Thome gikk i bakken etter en hodeduell med Lund, måtte ha legehjelp. Etter 12 minutter: Lund stupheada og fikk Thomes' støvel i nesa, blått merke. Etter 72 minutter: 0- 1 og kanonmål Etter 75 minutter: Lund fikk gult kort for villmannsfelling av Frank Leboeuf. Etter 93 minutter og tap: Wimbledon nær bunnstriden, men britiske presse har defintivt registrert at Lund har landet.

PANGSTART: Andreas Lund satte inn en fulltreffer i sin første kamp for Wimbledon.