Kanonkamp av Løke etter tårevåt uke

Scoret en tredel av LHKs mål mot Byåsen.

FOR EN KAMP: Heidi Løke leverte en praktforestilling mot Byåsen, bare noen dager etter at samboer og Larvik-trener Karl Erik Bøhn fikk sparken. Foto: NED ALLEY/SCANPIX
FOR EN KAMP: Heidi Løke leverte en praktforestilling mot Byåsen, bare noen dager etter at samboer og Larvik-trener Karl Erik Bøhn fikk sparken. Foto: NED ALLEY/SCANPIXVis mer

OSLO/TRONDHEIM (Dagbladet): Byåsen - Larvik 20-30.

Det har kokt rundt Larvik Håndballklubb denne uka, etter at Karl Erik Bøhn fikk sparken som hovedtrener på mandag.

Den saken kan nå ende opp i rettssystemet.

Bøhn sa til Dagbladet på fredag at han frykter hvordan det skal gå med LHK de neste månedene - spesielt i Champions League, hvor målet er den etterlengtede pokalen.

Tunge dager før Løke Allerede i kveld ble jentene kastet inn i hverdagen igjen, da de møtte Byåsen i Trondheim.

Flere spillere har gått ut og støttet Bøhn etter sparkingen. Aller tyngst har det selvfølgelig vært for Heidi Løke, som også er Bøhns samboer.

Hun har innrømmet at det har vært veldig vanskelig å konsentrere seg om håndball, men sa også at hun skulle klare å skru på konkurransepæra mot Byåsen.

Og det klarte hun så definitivt.

Larvik hadde full kontroll i toppkampen og Løke scoret ti av 30 Larvik-mål.

- Greit Smilet er sjelden langt unna hos Løke. Den siste uka har hun derimot smilt lite, og før treningen på tirsdag måtte hun kjempe mot tårene.

Og tross timålsseier og ti egne scoringer satt smilet langt inne etter kampen i Nidarøhallen.

- Det gikk greit. Vi vinner med ti og er fornøyd med det, sier Løke til Dagbladet.

TØFF UKE: Karoline Dyhre Breivang legger armen rundt Heidi Løke etter timålsseieren mot Byåsen. Foto: OLE-MORTEN JOHANSEN
TØFF UKE: Karoline Dyhre Breivang legger armen rundt Heidi Løke etter timålsseieren mot Byåsen. Foto: OLE-MORTEN JOHANSEN Vis mer

Sportssjef Ole Gustav Gjekstad er nå blitt en del av trenerteamet til Tor Odvar Moen, som overtok hovedansvaret etter Bøhn. Gjekstad skryter av innstillingen til strekspilleren.

- Det Heidi viser er fantastisk bra. Jeg er imponert over måten hun klarer å omstille seg på og at hun klarer å være så proff, sier han til Dagbladet.

Nesten 4500 tilskuere Linjespilleren ble tatt tøft noen ganger, men sånt er hun vant til. Det ble noen bomskudd også - noe hun ikke er så vant til. Men å slå tilbake med ti scoringer - det er nok mer enn de fleste kunne forvente.

Larvik gikk tidlig opp i ledelsen og stillingen var 0-6 før Byåsen scoret etter snaut 15 minutter. Oppildnet av snaut 4500 tilskuere kom hjemmelaget seg til hektene igjen og i starten av andreomgangen var de faktisk bare to mål bak.

Så rykket Larvik fra igjen og vant klart.

Anført av en særdeles god Løke.

Overlegne Larvik har nå 16 poeng og full pott etter åtte kamper. Tertnes, som tapte 24-29 hjemme for Storhamar i kveld, er poenget bak - med ti kamper. Byåsen har 14 poeng etter ni spilte.

PS! Begge lag spilte med sørgebånd og det var ett minutts stillhet før kampstart, for å hedre Levanger-spilleren Grete Helene Wiseth som døde i en trafikkulykke tidligere i uka.

SEIERSDEBUT: Tor Odvar Moen var i kveld hovedtrener i Larvik for første gang. Det endte med timålsseier mot Byåsen. Foto: NED ALLEY/SCANPIX
SEIERSDEBUT: Tor Odvar Moen var i kveld hovedtrener i Larvik for første gang. Det endte med timålsseier mot Byåsen. Foto: NED ALLEY/SCANPIX Vis mer