Kanonrunde på bursdagen

Henrik Bjørnstad seks slag under par.

Henrik Bjørnstad er tilbake i det gode selskap, i hvert for en liten stund. På sin egen bursdag gikk golfproffen annenrunden i British Masters seks slag under par.

Bjørnstad gikk førsterunden fire slag over par, og fikk dermed enda en tung start på en Europatour-turnering. Det har ikke gått særlig bra for ham så langt denne sesongen, noe som har resultert i tidlig exit i en rekke turnering.

Men på annenrunden i British Masters i dag viste Bjørnstad sitt enorme potensial som golfspiller. Han startet dagen på denne måten: par, par, birdie, par, birdie og bogey. Så kom avslutningen 25-åringen har lengtet etter svært lenge: birdie, birdie, birdie, par, birdie, birdie, par, par, par, par, par og par.

Dermed klarte han cuten med god margin - to slag under par totalt. Det var Patrik Sjöland som ledet turneringen da Bjørnstad gikk av banen. Svensken er ti slag under par etter annenrunden.

Og klarer Bjørnstad å fortsette storspillet lørdag og søndag kan det bli en lønnsom helg. British Masters er en av de større turneringene med 19 millioner kroner i den totale premiepotten.

(NTB)