Kanonsmell for Arsenal

Anført av en briljant 18-åring fra Nigeria ydmyket Inter «The Gunners» i engelskmennenes egen storstue Highbury onsdag.

18-åringen Obafemi Martins slo en tre-fire saltoer da han fire minutter før pause sendte Inter i føringen med 3-0 i mesterligakampen.

3-0 til Inter over Arsenal på bortebanen allerede til pause! Tilskuerne nektet å tro det de så og de pep høylytt. Masken til Arsenal-manager Arshne Wenger ble bare strammere og strammere ut over i kampen.

Vi kan bare vente på slakten i de engelske avisene torsdag. Der blir det ikke spart på kruttet. Og søndag venter bortekamp mot Manchester United, som jager Arsenal i kampen om seriegullet.

Men tilbake til nevnte Martins. Han var en stadig trussel gjennom hele kampen, og det var slett ikke mer enn rimelig at han kom på scoringslista.

Som Ronaldo

Men det skjedde mye før det kom så langt.

Martins var sterkt delaktig i den første scoringen også. Han flikket elegant til Julio Ricardo Cruz, som like elegant flikket over Jens Lehmann i Arsenal-buret og i mål. Da var det gått 21 minutter.

Bare tre minutter senere ble det 2-0 til italienerne. Den kom ved Andy Van Der Meyde etter pasning fra Kily Gonzales. I den scoringen var ikke Martins, som fyller 19 år 28. oktober, involvert.

Martins er inne i sitt tredje år i Inter og mangler ikke selvtillit, den unge alderen til tross.

- Jeg er den nye Ronaldo, sa han etter å ha scoret og fikset straffe i en mesterligakamp mot Leverkusen i mars i år.

Stortalentet er blitt lovprist i Italia i lang tid allerede.

Mindre ros vanker det ikke etter onsdagens oppvisning.

Miss

For Arsenals del var det bare elendighet, i hvert fall før pause. Etter 32 minutter fikk svensken Fredrik Ljungberg en lett dytt og Arsenal en billig straffe. Den ble elendig utført av Thierry Henry. Inters målvakt Francesco Toldo hadde ingen problemer med å redde. Like etter brente Gilberto Silva en kjempesjanse for Arsenal.

Selv med den brasilianske verdensmesteren Silva og tre andre franske verdensmestere på banen, var Arsenal sjanseløse. Til tider spilte Inter ball i hatt med Arsenal.

Det engelske topplaget har bare scoret mer enn ett mål en gang i løpet av de siste kampene i mesterligaen. Og da Inter scoret tre før pause, ante de fleste hvor seieren ville ende.

Arsenal har deltatt i mesterligaen de seks siste sesongene, men bare én gang har de nådd så langt som til kvartfinalen.

Etter starten i år, ser det svart ut nå også. Seier på hjemmebane er nesten alfa og omega skal det bli avansement fra gruppespillet.

(NTB)