Kanonspurt av Thomas

Thomas Alsgaard gikk et fantomløp og feide unna Mika Myllylä i jaktstartspurten. - Jeg hadde aldri trodd jeg skulle kjempe om gullet, sier Thomas.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Skøytespesialisten Thomas lå på en beskjeden 15. plass da starten gikk i formiddag. Mens Bjørn Dæhlie fosset rett opp i ryggen på Myllylä sneik Thomas seg fort forbi løper etter løper.

- Jeg tror jeg hadde en fordel av å starte som femtendemann. De foran kjørte opp sporet for meg, sier en beskjeden Thomas til NRK.

Etter 10 km var tetduoen blitt en trio. Og da Dæhlie stivnet og gikk på en sprekk, hadde Thomas små problemer med å holde den finske ryggen.

- Det gikk tungt, spesielt de første 10 km. Heldigvis fikk jeg hvile litt i ryggen på Bjørn og Mika og det hjalp meg mye, sier Thomas.
Thomas er en kanonspurter og var selvsikker inn mot stadion etter 15 km. Selv om Myllylä prøvde å stjele noen meter inn mot oppløpet.

Thomas trengte bare å øke tempoet litt for å distansere finnen og sikre Norge det første langrennsgullet på herresiden i Ramsau.

Etter løpet smilte den vanligvis sindige Thomas fra øre til øre. Gullet var ikke bare kjærkomment - det var en kjempeoverraskelse.

- Jeg hadde absolutt ingen forhåpninger før start, sier gullgutten.

GULLGUTT: Nå kan han puste ut og forberede seg på feiringen.
VERDENSMESTER: Thomas Alsgaard overrasket alle - også seg selv - og tok gullet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer