Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kanonstart for Petter Solberg

Petter Solberg er med i Rally New Zealand som 'læregutt', men unggutten fra Norge har fått en kanonstart i løpet og ligger på andreplass etter første dag. Verdensstjernene ligger bak ham etter de første åtte fartsetappene.

Han vant den andre- og fjerde etappen fredag, og var ikke dårligere enn nummer fem på noen av de åtte etappene. Det er så sterkt og imponerende at ekspertene nesten ikke tror det er sant. Sammen med kartleseren sin, Phil Mills, har han imponert alle på grusveiene i nærheten av Auckland.

Nå ligger han bare 9,7 sekunder bak franskmannen Francois Delecour, som leder. Men det som betyr noe er at lagkameratene i Ford, og de tidligere verdensmestrene, Carlos Sainz og Colin McRae, ligger bak nordmannen.

Totalt har Solberg vunnet ni fartsetapper i de VM-rallyene han har vært med i. Det ble seier på seks fartsetapper i Rally Akropolis, og i tillegg vant han en etappe i VM-runden i Portugal. Ingen nordmann har tidligere vært i nærheten av en slik prestasjon.

Rally New Zealand har i alt 24 fartsetapper og avsluttes søndag.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media