Kanontreff på overtid

Steinar Nilsen (32) ble Tromsøs helt da han knallet et frispark i mål og avgjorde mot Viking.

STAVANGER (Dagbladet): -  Utrolig deilig. Dette var viktig for oss, stråler Steinar Nilsen.

Det var etter at Jonas Johansen på overtid deiset i bakken etter nærkontakt med Frode Hansen at Tromsø fikk frisparket. Fra 18-meters hold tok Steinar Nilsen fart og sendte lærkula knallhardt via muren. Ballen endte i høyrehjørnet av mål. Et stjernetreff.

Første mål

-  Jeg bestemte meg for keepersiden. Det var nok vanskelig for Frode Olsen å se utgangen av skuddet. Ballen gikk via muren og rett i mål. Jeg fikk klokketreff, sier Nilsen om 2- 1-målet som var hans første scoring for sesongen i tippeligaen.

-  Ekstra godt at jeg scoret mitt første mål, sier Nilsen.

Nå troner Tromsø på toppen av tabellen med et forsprang på fem poeng på Lillestrøm, Rosenborg og Vålerenga.

-  Det er fortjent med ferie nå. Jeg skal feire min mors 60-årsdag hjemme i Tromsø, smiler Nilsen.

Etter kampen måtte også Morten Gamst Pedersen ta fram superlativene. Han roste lagkameraten for utførelsen av frisparket som ble så viktig.

-  Det går ikke an å gjøre det bedre enn det der, medgir han.

Men det kunne endt med poengdeling på Viking Stadion. Tromsø førte kampen i første omgang og hadde flest sjanser. Men foran mål var ikke laget like giftig som på hjemmebane.

-  Mentalt tøft

1- 0-målet kom etter at Karim Essidiri ble spilt fram og sendte ballen inn i 16-meteren. Lekende lett dukket Morten Gamst Pedersen opp og satte bredsida til. Dermed 1- 0 til bortelaget. Så jaget Viking utlikningen.

Den kom da Brede Hangeland raget høyt i Tromsøs felt etter en corner. Perfekt stanget han inn målet som skapte nytt håp i Viking-leiren. Men på overtid var det altså Steinar Nilsen som fikk avgjøre.Trener Per-Mathias Høgmo var selvfølgelig en glad mann etter frisparket og 2- 1-seieren.

-  Det var på tide at vi fikk betalt på den måten vi gjør i dag, sier Høgmo og viser til de vanskelige kampene mot Brann, Ham-Kam og Sogndal den siste tida.

-  Veldig kjærkommen seier. Vi fortjente dette. Nå skal det bli godt med ferie, sier Høgmo.

Tromsø hadde før kampen fire tap på bortebane. Det var derfor ekstra godt for trener Per-Mathias Høgmo at «Gutan» fikk hull på den byllen. Treneren innrømmer at vårsesongen har kostet.

-  Det har vært en mentalt tøff sesong for oss. I ferien skal alle få lufte seg og samlet krefter, sier han.

Tippeligaen

Viking - Tromsø 1-2 (1-1).

Mål: 0-1 Morten Gamst Pedersen (20), 1-1 Brede P. Hangeland (26), 1-2 Steinar Nilsen (90).

Dommer: Stig Rune Krokdal, Nessegutten.

Gult kort: Peter Kopteff, Frode Hansen, Brede P. Hangeland, Viking, Arne Vidar Moen, Ole Martin Årst, Tromsø.

Tilskuere: 11 111.

Peter Kovacs spilte sin siste kamp for Tromsø i går mot Viking. Nå er angriperen klar for nettopp Viking, og ble møtt med trampeklapp av hjemmepublikummet da han ble byttet inn for Lars Iver Strand i slutten av kampen. Prislappen er på tre millioner.

JUBELRUS: Steinar Nilsen jubler sammen med assistenttrener Otto Ulseth etter fulltrefferen på overtid.