Kanoute slått med belte av Togo-fans

Mali-spillere angrepet.

(Dagbladet.no): Frederic Kanoute scoret det første målet da Mali vant 2-0 borte mot Togo fredag kveld.  Etter kampen ble Sevilla-spissen og flere andre Mali-spillere angrepet av hjemmefansen på Kegue-stadion i Lome.

Nederlaget sendte nemlig Togo ut av Afrikamesterskapet til vinteren, Mali vant gruppa med ni av 12 poeng.

Mali-trener Jean-Francois Jodar sier til den franske avisa L\'Equipe at to av spillerne hans ble skadd da Togo-supporterne gikk amok.

- Det var blod overalt i garderoben, sier Mali-treneren .

- Madadi Sidebe fikk et slag, utvilsomt med et våpen, han har en hevelse på armen. Frederic Kanoute ble slått med et belte. Det var som en slagmark.

Mali-spillerne fikk begge medisinsk behandling, men er ikke hardt skadd etter supporteropptøyene.

Også underveis i kampen klikket det for Togo-fansen, etter 2-0 ved Mamadou Diallo kastet supporterne søppel inn på banen. Raseriet gikk også utover parkerte biler utenfor stadion i hovedstaden og opprørspoliti måtte kalles inn.

I Mali ble seieren feiret med flagg og jubel på gata i Bamako. På grunn av tekniske problemer ble ikke kampen sendt på TV, og fotballinteresserte maliere satt klistret til radioene.

BLODIG I GARDEROBEN: Mali-treneren forteller at Frederic Kanoute, her i Sevilla-trøye, ble overfalt av Togo-fans etter seieren fredag kveld. Foto: Scanpix/Reuters
BLODIG I GARDEROBEN: Mali-treneren forteller at Frederic Kanoute, her i Sevilla-trøye, ble overfalt av Togo-fans etter seieren fredag kveld. Foto: Scanpix/Reuters Vis mer
Kanoute slått med belte av Togo-fans
BRÅK I MALI FOR TO ÅR SIDEN: Slik så det ut da Togos landslag besøkte Mali i kvaliken til afrikamesterskapet i 2006.