-Kansas Speed har en soleklar vinnersjanse

Hans Jørgen Eggen sitter opp bak folkebankeren i V65-5 på Bjerke i ukens V65-omgang.

(Dagbladet.no): Hans Jørgen Eggen, eller Jørgen blant venner, tar over kuskingen fra sin far, den gamle mester Gunnar Eggen i kveldens sjette løp som er et oppgjør for de stallansatte.

- Jeg har ikke diskutert løpsopplegget med pappa ennå. Men Kristian Malmin tar nok tet med raske Thai Gardens Dream. Blir det labert tempo, må vi satse fremover på et tidlig tidspunkt, sier Eggen junior til Dagbladet.no.

- Man skal huske på at Kansas Speed har tjent pengene raskt over kort tid. Han har vel tjent hundre tusen på en måned, og det er klart at motstanden hardner til. Men det er en veldig god hest, og han har travet noen sterke løp. Kansas Speed har vært forbedret i hvert eneste løp og skal regnes tidlig.

En soleklar strek på bongen, sier Hans Jørgen Eggen.

Hans Jørgen Eggen kusker også Spirea i V65-1 som er et hoppeløp. Sist tapte hoppa kun for Moberg Even. Hun har utviklet seg fint,og blir Bengt Bergs førstevalg.

- Spirea må ha det som sist. Da fikk hun det servert. Hun må helst ha et jevnt, hardt tempo hele veien. Da blir hun ikke så hissig. Jeg synes hun er en av fire-fem hester som bør på bongen, råder Jørgen som kan vinne i to av seks V65-avdelinger.

Med trav som livsstil

Hans Jørgen Eggen har ikke alltid vært interessert i travsport. Men med far Gunnar og mor Marit, var det nesten umulig å ikke bli trukket inn i sporten.

I PAPPAS FOTSPOR. Hans Jørgen Eggen gjør som sin far Gunnar og satser på travsporten. Onsdag kjører han storfavoritten Kansas Speed. Foto: HESTEGUIDEN.COM
I PAPPAS FOTSPOR. Hans Jørgen Eggen gjør som sin far Gunnar og satser på travsporten. Onsdag kjører han storfavoritten Kansas Speed. Foto: HESTEGUIDEN.COM Vis mer

- Travinteressen kom ikke før jeg var 12-13 år, da vi flyttet fra Veitvet til Bjerke. Da begynte jeg å trene hest hver dag etter skolen.

- Hvordan har det vært å vokse opp med Gunnar Eggen som far?

- Pappa har vært både far og sjef. Mest sjef, vil jeg si, ler Jørgen. Helt fra tenårene særlig, og opp gjennom årene har det blitt et helt spesielt forhold mellom oss.

- Hvordan ser fremtiden ut for Hans Jørgen Eggen?

- Jeg kommer til å ta ut trenerlisens på et eller annet tidspunkt. Men alle vet at det går opp og ned i travsporten, og det å ha treneryrket som levebrød. Når det går bra er jeg veldig sikker, mens det blir mer skepsis når det butter i mot. Men sånn er det vel med alt. Hesteeiere støtter opp, og det er et fint miljø, betror Hans Jørgen Eggen som foruten å jobbe hos sin far var en periode hos Jørn Morten Kvikstad på Lindy Farms i Statene.

Humør og suksess

Kansas Speed er bare ett av de mange forvandlingsnummerne til trener Gro Anita Nordby. Hun holder til i naturskjønne omgivelser på Rønnerud Gård på Jevnaker. Treningsmulighetene er det ikke noe å si på med milevis med grusveier og store luftegårder. Humør er et godt stikkord for alle hestene på stallen til Gro Anita.

- Kansas Speed var banelei da han kom til meg. Første gang vi skulle kjøre hurtig på Bjerke nektet han faktisk å gå ut i banen. Han blir ridd en del i trening, og det trives han godt med. Så har også resultatene kommet, forteller den suksessrike treneren fra Hønefoss.

- Han har tatt de siste løpet på en fin måte og alt ser bra ut med ham. Han har utviklet seg kraftig, og vært utrolig flink. Stallmannsløp kan være ganske uforutsigbart, men klaffer det med posisjonene fra et dårlig spor skal han kjempe om seieren. Han støter ikke på noe hardere motstand nå enn han møtte sist, forteller Gro Anita om 5-åringen som har vunnet seks løp på ni starter i år.

- Jeg har ingenting å utsette på ham, og vi er optimister, melder trener Gro Anita Nordby.

De fleste husker den blonde, blide jenta som Thai Tanics trofaste oppasser. Nå gjør hun stor suksess på egenhånd.

Norborg så klart

Tom Erik Solberg og Norborg tapte bare for seiersmaskinen Vorset Ivers sist. Den tidligere så galopplystne krabaten virker å ha stabilisert seg og kjemper alltid i fremste rekke. Trener og kusk Tom Erik Solberg har stor tro på seier i V65-4.

- Ja, det har jeg virkelig. Han ser grei ut i trening om dagen. Han går gode løp hver gang og er blitt mer stabil. Vi tapte med nese sist for en hest som kom langt ute i banen.

- Jeg tror vi vinner, selv om vi havner i dødensposisjonen, utbasunerer trener og kusk Tom Erik Solberg.

BLID JENTE OG BLIDE HESTER. Suksesstrener Gro Anita Nordby satser på trivsel og suksess for storfavoritten Kansas Speed.
SUPERTRO PÅ SEIER. Trener og kusk Tom Erik Solberg er nøktern, men bestemt med Dagbladets V65-banker.