DET VIL SEG IKKE: Heller ikke European Games i Baku ble noen opptur for Reidar Borgersen (35). - Jeg vet ikke hvorfor jeg ikke klarer den svingen, kanskje blir jeg for nervøs?
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
DET VIL SEG IKKE: Heller ikke European Games i Baku ble noen opptur for Reidar Borgersen (35). - Jeg vet ikke hvorfor jeg ikke klarer den svingen, kanskje blir jeg for nervøs? Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIXVis mer

- Kanskje blir jeg for nervøs? Jeg vet ikke

Ny smell i mesterskap for Reidar Borgersen.

(procycling.no): Under European Games i Baku skulle Reidar Borgersen endelig ta med seg en oppløftende mesterskapsopplevelse.

I Valkenburg for tre år siden veltet han ut av VM-tempoen, mens heller ikke København (2011) eller Ponferrada (2014) sto til forventningene.

Dessverre ble opplevelsen i Aserbajdsjan også av det kjipe slaget. Allerede etter to kilometer veltet nemlig 35-åringen fra Krokstadelva i en sving.

- Jeg vet ikke helt hva som skjedde, medgir Borgersen overfor procycling.no.

- Det var like før jeg kom ut på motorveien. Det var en bråere sving enn jeg forventet, og jeg holdt høyere fart enn jeg har gjort på trening. Jeg kom langt ut, og så glepper det. Jeg gikk på trynet før jeg traff gjerdet, forklarer han.

Tapte minuttet Wattmåleren viser at han sto stille i over minuttet etter uhellet.

Det var en stor flenge i forhjulet, og han hadde punktert. Om punkteringen skjedde før eller etter velten, vet han fremdeles ikke.

I mål var han nesten fire minutter bak vinner Vasilij Kyrienka. Til alt overmål merket han etter målgang at han hadde punktert på nytt. Denne gangen i bakhjulet.

Trekker man fra minuttet på nordmannens sluttid havner han inne på topp 10, men i etterkant er det selvsagt umulig å spå hvor godt ting kunne ha gått.

Artikkelen fortsetter under annonsen

For Borgersen betyr det uansett ganske lite nå. Han stiller pliktoppfyllende opp til intervju med procycling.no, men det er ganske åpenbart at han har hatt morsommere dager på sykkelen.

- Finner du trøst i at prestasjonen utenom velten ikke er så verst?

- Totalt sett har det ikke gått fort nok, men jeg syntes at jeg kom ganske bra i gang. En velt fører lite positivt med seg, og man får ikke noe mer krefter etter det, heller. Jeg ser jo på tallene at jeg ikke har kjørt nok watt, men jeg har ikke kjørt helt ræva, heller.

For høyt spenningsnivå? - Hva tenker du om at nok et mesterskap ender slik?

- Jeg vet ikke. Kanskje er det nervøsitet som gjør at jeg ikke klarer den svingen, svarer han.

- Hvor lenge sitter skuffelsen i?

- Det vet jeg ikke. Jeg får se.

- Hvordan kjennes kroppen ut nå?

- Jeg er litt stiv i nakken, men jeg har ikke slått meg så mye utover det. Vi får se når det stivner til.

NM neste
Til slutt ble det 17.-plass for Reidar Borgersen. Gullet gikk til Vasilij Kyrienka (Hviterussland), som fikk selskap av Stef Clement (Nederland) og Luis Leon Sanchez (Spania) på podiet.

For Borgersens del er mesterskapet over, og han setter kursen mot Norge allerede fredag.

Neste konkurranse blir NM-tempoen i Brumunddal om en ukes tid.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no