Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Kanskje blir jeg straffet fordi jeg er svart

Lewis Hamilton med rasismeantydninger etter trøblete Monaco-helg.

RASISMEANTYDNINGER: Lewis Hamilton antydet etter Monacos Grand Prix at han var blitt forskjellsbehandlet fordi han er svart. Etterpå bedyret han at det var en spøk.Foto: SCANPIX/EPA/SRDJAN SUKI
RASISMEANTYDNINGER: Lewis Hamilton antydet etter Monacos Grand Prix at han var blitt forskjellsbehandlet fordi han er svart. Etterpå bedyret han at det var en spøk.Foto: SCANPIX/EPA/SRDJAN SUKI Vis mer

(Dagbladet): Mens Sebastian Vettel gikk seirende ut av en nervepirrende kamp om førsteplassen i Monacos Grand Prix, bidro Lewis Hamilton til dramatikken lengre bak i feltet både gjennom uvøren kjøring og kontroversielle uttalelser.

Hamilton er den eneste som har satt suverene Vettel på plass i et løp denne sesongen, men engelskmannen har også hatt en egen evne til å vikle seg inn i trøbbel.

I Monaco ble McLaren-føreren først flyttet ned to plasser etter kvalifiseringen før han pådro seg  en «drive through»-straff etter kniving med Felipe Massa og en tidsstraff på 20 sekunder etter å ha presset overraskelsesmannen Pastor Maldonado av banen under løpet.

Etterpå kom McLaren-føreren med uttalelser som kan komme til å få etterspill.

- Det er en latterlig spøk. Jeg har måttet stå til rette for arrangørene fem av seks ganger denne sesongen, sier Hamilton, ifølge BBC.

På spørsmål om hvorfor han tror det har blitt slik, svarer Hamilton:

TRØBLETE HELG: Lewis Hamilton hadde en trøblete helg i Monaco, og endte løpet på sjetteplass etter å ha pådratt seg to straffer underveis.Foto: SCANPIX/REUTERS/Eric Gaillard
TRØBLETE HELG: Lewis Hamilton hadde en trøblete helg i Monaco, og endte løpet på sjetteplass etter å ha pådratt seg to straffer underveis.Foto: SCANPIX/REUTERS/Eric Gaillard Vis mer

- Kanskje er det fordi jeg er svart. Det er iallfall det Ali G sier.

Han hadde også sitt å si om hva han mener om Ferrari-fører Massa:

- Massa hindret meg under kvalifiseringen, men jeg var den som ble straffet. Så kjørte han inn i meg under løpet, men jeg ble straffet. Jeg var mye raskere enn Massa. Disse førerne er latterlige. Det er bare dumt.

- Folk kommer for å se racing, men så blir man straffet når man prøver å lage show og å foreta seg noe. Jeg skal være den første til å strekke hendene i været og innrømme feil dersom jeg har forårsaket en uylykke, men det er ikke tilfelle. Jeg får forsøke å holde munnen lukket og nyte resten av sesongen, fortsetter Hamilton.

Unnskyldte seg McLaren-sjef Martin Whitmarsh erkjenner at Hamiltons referanse til Sascha Baron Cohens alter ego var upassende, men tok samtidig føreren sin i forsvar.

- Lewis var veldig langt nede umiddelbart etter løpet, og kom med en dårlig spøk med referanse til Ali G i TV-intervjuet etterpå. Han gikk imidlertid tilbake for å snakke med arrangørene om spøken etterpå, og de aksepterte forklaringen hans, sier McLaren-sjefen.

BBC-ekspert og tidligere formel-fører Martin Brundle mener imidlertid at Hamilton snart må begynne å gå i seg selv.

REFERANSEPUNKT: Lewis Hamilton refererte til Sascha Baron Cohens alter ego Ali G da han reflekterte over hvorfor han stadig havner i trøbbel.Foto: SCANPIX/AP Photo/Richard Lewis
REFERANSEPUNKT: Lewis Hamilton refererte til Sascha Baron Cohens alter ego Ali G da han reflekterte over hvorfor han stadig havner i trøbbel.Foto: SCANPIX/AP Photo/Richard Lewis Vis mer

- Problemet med Lewis er at det alltid er noen andres feil. Man begynner å lure på om han trenger å endre måten han tenker på, sier Brundle.

Vil ha straff som svir Massa er heller ikke særlig imponert over Hamiltons manglende vilje til å ta selvkritikk, og tar til orde for at verdensmesteren fra 2008 blir straffet så det svir.

- Han forsøkte å passere meg over kerbsen der man ikke trodde det var mulig å kjøre forbi. Han var altfor agressiv. Det han gjorde i dag var smått utrolig. Ikke bare mot meg, men med andre førere også. Han må straffes skikkelig, hvis ikke kommer han ikke til å lære, sier brasilianeren, ifølge The Guardian.

Ferskingen Maldonado fra Venezuela var mer diplomatisk i sine uttalelser, men heller ikke han var i tvil om hvor skylda ligger.

- Han forsøkte det samme mot meg som mot Felipe. Jeg vet ikke hva han tenkte på, men det var altfor optimistisk, sier Maldonado, som lå an til en oppsiktsvekkende sjetteplass da han forsvant ut av løpet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media