- Kanskje Brede bør få reise med landslaget hver uke

Hangeland hylles etter 0-0 på Anfield.

(Dagbladet.no): Liverpool - Fulham 0-0

Med unntak av 0-0-kampen mot Stoke har Liverpool unngått feilskjær på hjemmebane denne sesongen, og ofte avgjort jevne kamper i sluttminuttene.

I ettermiddag kom det andre feilskjæret.

Normalt skal Fulham på hjemmebane være en transportetappe for en tittelutfordrer, men det er ikke bare en klisjé at ingen kamper i Premier League er enkle.

Med 0-0 fikk Fulham med seg et uventet poeng hjem til London, samtidig som de ga Chelsea og Manchester United en solid håndsrekning.

- Det er ironisk at de tre spillerne våre som reiste lengst med landslaget, Brede Hangeland til Ukraina, John Pantsil til Ghana og Mark Scwarzer til Bahrain, var de tre som spilte best. Hvis det er slik de presterer etter å ha vært på landslagssamling, bør jeg kanskje la dem få reise hver eneste uke, sier Fulham-sjef Roy Hodgson ifølge PA.

- En dårlig dag

Én av tingene som har kjennetegnet Liverpool i høst er at de har vunnet selv på dårlige dager. Men i dag var savnet av Steven Gerrard merkbart, og Javier Mascherano og Lucas Leiva sentralt framsto på ingen måte som noen vinnerkombinasjon.

STOPPET TORRES: Brede Hangeland og Fulham var disiplinerte og gode på Anfield, og tok ett poeng. Her setter han inn en susende takling på Fernando Torres. Foto: REUTERS
STOPPET TORRES: Brede Hangeland og Fulham var disiplinerte og gode på Anfield, og tok ett poeng. Her setter han inn en susende takling på Fernando Torres. Foto: REUTERS Vis mer

- Jeg vet at publikum ropte på Xabi Alonso, men han hadde spilt 90 minutter for Spania og vi trengte friske bein, forklarer Rafael Benitez.

Liverpool-manageren hadde ingen problemer med å innrømme at laget hans var godt under pari.

- Det var en dårlig dag, vi hadde ikke nok energi og var for svake i pasningsspillet. Og da vi kom inn i garderoben oppdaget vi at Chelsea hadde spilt uavgjort og at Arsenal hadde tapt. De resultatene ville vært bra for oss om vi hadde vunnet denne. Jeg antar at Chelsea føler det på samme måte, sier han.

Fulham imponerte

Fulham hadde ballen nesten sjokkerende mye de første 45 minuttene, og statistikken at gjestene fra London hadde hele 58 prosent ballinnehav. Det skjer uhyre sjelden på Anfield - særlig mot et lag som på papiret skal være vesentlig svakere enn Liverpool.

Men med Steven Gerrard på tribunen og Xabi Alonso på benken holdt ikke pasningsspillet til de helrøde sedvanlig klasse. Fulham var fullt på høyde og vel så det, og hadde også et par gode sjanser til å ta ledelsen.

Med sin fortid i Everton er ikke Andy Johnson en populær mann på Anfield, men han var nær å peke nese til hjemmefansen etter 20 minutter. Jimmy Bullard slo ballen på måfå inn i feltet, og den falt ned i føttene til Johnson. Fra 11-12 meter fikk han ikke skikkelig klem på volleyen, og Pepe Reina hadde ikke store problemer med redde.

Keane-miss

- Kanskje Brede bør få reise med landslaget hver uke

Omgangens største sjanse tilfalt likevel Robbie Keane etter en snau halvtime. Et Lucas-innlegg endret retning før det havnet hos en umarkert ire på bakre stolpe.

Mark Schwarzer gjorde seg så stor han kunne, og tok nok gladelig en smell i fleisen så lenge han greide å blokkere skuddet til corner.

Reina var ikke stort dårligere da han reddet et Bullard-skudd fra 16 meter med skummel retning, etter at Bobby Zamora hadde parkert Javier Mascherano langs høyrekanten og kommet seg til dødlinja.

0-0 til pause var for så vidt greit nok - men Fulham gikk trolig i garderoben med nyvunnet selvtillit og forsterket tro på at det var mulig å dra hjem med minst ett poeng.

Liverpool presset

Kampbildet endret seg de siste 45 minuttene, og mesteparten av spillet foregikk på Fulhams banehalvdel. Liverpool greide likevel ikke å produsere flust med store sjanser, selv om både Fernando Torres og Dirk Kuyt var nær å banke inn det forløsende ledermålet.

Schwarzer hadde nemlig en god dag på jobb, i likhet med Brede Hangeland og de andre gutta i Fulham-forsvaret. London-laget har faktisk sluppet inn fjerde færrest mål av samtlige lag i Premier League så langt - og det er åpenbart en grunn til det.

I sluttminuttene var det et konstant trykk mot Fulhams mål, men gjestene red av stormen, og får en fin tur hjem til London i kveld.

<B>BARE NESTEN:</B> Robbie Keane & co greide aldri å overliste Mark Schwarzer.