Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Kanskje den beste av alle mine triumfer

Contador fra helvete til himmels.

HELVETE TIL HIMMELS: En måned og tre dager etter at dopingdommen var sonet ferdig, slo Alberto Contador (29) tilbake med karrierens annen sammenlagtseier i Vuelta a España søndag. Foto: AP Photo/Alberto Di Lolli
HELVETE TIL HIMMELS: En måned og tre dager etter at dopingdommen var sonet ferdig, slo Alberto Contador (29) tilbake med karrierens annen sammenlagtseier i Vuelta a España søndag. Foto: AP Photo/Alberto Di Lolli Vis mer

En måned og tre dager etter at dopingdommen var sonet ferdig, slo Alberto Contador (29) tilbake med karrierens annen sammenlagtseier i Vuelta a España søndag.

Spanjolen smadret landsmannen Joaquin Rodriguez og co. på rittets 17. etappe sist onsdag og avgjorde allerede da sammenlagtkampen. 1.16 minutt skilte til slutt tilbake til sammenlagttoer Alejandro Valverde, som vant rittet i 2009.

Treer ble Rodriguez. Contador trillet til mål med hovedfeltet på søndagens sjarmøretappe.

- Denne seieren er kanskje den beste av alle mine triumfer. Jeg opplevde noe her som jeg aldri har opplevd før. Jeg er virkelig glad, nesten lettet med tanke på presset jeg la på meg selv. Jeg har lyst til å le, gråte. Det er mange følelser som ikke kan uttrykkes i ord, sa Alberto Contador.

Også i 2008 vant Contador storrittet på hjemmebane. Det året seiret han også i Giro d'Italia.

Delt triumf Under Tour de France i 2010 avla Contador en positiv dopingprøve med spor etter astmamedisinen clenbuterol. Først i februar i år ble sykkelstjernen dømt, og straffen var ferdig sonet 6. august.

- Denne seieren deler jeg med alle som sto ved min side i gode og vonde stunder. Det er for dem jeg har ofret meg i forberedelsene til rittet.

I 2011 forsøkte Contador å vinne samtlige av syklingens tre Grand Tours i ett og samme år - et forsøk på å bli førstemann noensinne. Det akter han ikke å prøve på igjen.

- For en stund siden lekte jeg med tanken om å vinne Giro-Tour-Vuelta. Men ser man på presset som følger med noe slikt, velger jeg å fokusere på mål som er mer realistiske, sa Contador.

Tour de France-seieren i 2010 ble han fratatt (Andy Schleck) på grunn av dopingavsløringen. Det samme med Giro d'Italia-triumfen året etter (Michele Scarponi).

Årets Tour de France gikk uten en utestengt Contador, som sikler etter å gi mester Bradley Wiggins kamp neste sommer.

Fem seirer Spurtkanonen John Degenkolb (23) fra Tyskland spurtet til seier søndag og sikret årets femte etappeseier i rittet. Elia Viviani og Daniele Bennati fulgte på plassene bak.

Valverde sikret sjetteplass på etappen og «ranet» til seg både poeng- og kombinasjonstrøyen.

Eneste nordmann i rittet, Gabriel Rasch, fullførte til 111.-plass på etappen og 118.-plass sammenlagt. Det var FdJ-rytterens tredje fullførte Vuelta a España (2008, 2009, 2012). (©NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media