- Kanskje den beste i Premier League

Stadig flere eksperter mener det bare er én midtbanespiller som er på samme nivå som Martin Ødegaard om dagen.

SKILLER SEG UT: Martin Ødegaard og Kevin De Bruyne. Foto: Shaun Botterill/AP/NTB
SKILLER SEG UT: Martin Ødegaard og Kevin De Bruyne. Foto: Shaun Botterill/AP/NTB Vis mer
Publisert

Martin Ødegaard (24) har virkelig slått ut i full blomst denne sesongen. Nordmannen er Arsenals toppscorer (sammen med Gabriel Martinelli) med sju mål, og står nå med like mange ligamål på 15 kamper som han leverte på 36 kamper forrige sesong.

Playmakeren står med fem målgivende pasninger for ligalederen i Premier League til nå, én mer enn 2021/22-sesongen.

- I øyeblikket er han kanskje den mest produktive og beste midtbanespilleren i Premier League. For de som tenker at det er sagt med norske briller - han blir omtalt som det samme av stadig flere i England også, skriver Viaplay-ekspert Lars Tjærnås til Dagbladet og fortsetter:

- Det er selvsagt vrient å sammenlikne med andre typer midtbanespillere, som Rodri osv., men sammen med Kevin De Bruyne mener jeg Martin er et lite steg foran alle andre, slik han har spilt særlig de siste par månedene.

Som engelske The Telegraph skriver:

«Er det for øyeblikket noen bedre spillere i Premier League enn Martin Ødegaard?»

Høy rating

WhoScored.com er det bare Manchester City-stjerna av midtbanespillere som har høyere rating (7.70) enn Ødegaard (7.53). Erling Braut Haaland topper lista med 7,88 i rating.

Til sammenlikning står De Bruyne med tre mål og ti målgivende pasninger denne sesongen.

- Jeg mener effektiviteten i spillet hans er det han har utviklet mest. Der han i ung alder noen ganger kunne drive ballbehandling og blendende teknikk uten hensikt å finne et sluttprodukt, har han etter hvert stadig oftere funnet den kombinasjonen i spillet sitt. Nå leverer han målpoeng på veldig høyt nivå, både på antall og vanskelighetsgrad, mener Tjærnås.

Tidligere Arsenal-spiller Adrian Clarke mener også at Ødegaard nærmer seg De Bruynes nivå.

- Hvem er bedre enn Martin Ødegaard i hans posisjon i Premier League? Jeg har uttalt at du må ha med De Bruyne, fordi han har så mange målgivende og er sannsynligvis verdens beste i den posisjonen, sier Clarke til talkSPORT og fortsetter:

- Ødegaard er ikke langt unna denne sesongen. Han har sju mål og fem målgivende. Det han leverer er utenfor skalaen.

- Noe nesten alle kan misunne

Flere eksperter peker på at Ødegaard ser det ikke andre spillere ser på banen. Den oversikten trekker også Tjærnås fram, på spørsmål om hvor Ødegaard har mest potensial til å utvikle seg.

- Jeg mener at han i stedet for å tenke på hvilke svakheter i spillet han skal forbedre, heller skal tenke på hvilken type spisskompetanse han skal utvikle enda mer. Han har en oversikt som nesten alle andre kan misunne ham, svarer Tjærnås og fortsetter:

- Der de fleste spillere kan se maks ett trekk videre, ser Martin Ødegaard ofte to eller flere. Han er i forkant av situasjonen nesten hver gang han mottar ball, og har evnen til å slå gjennom medspillere der få andre ser løsninger. Og sånn midtbanen til Arsenal er satt sammen, har han spillere rundt seg, særlig Partey, som utfyller det han ikke er best til.

Martin Ødegaard og Arsenal møter Newcastle hjemme førstkommende tirsdag.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer