- Kanskje den mest profesjonelle utøveren vi har

Fredrikson med ny LSK-kontrakt.

(Dagbladet.no): Lillestrøm ville opprinnelig ikke slippe ekskeeper Heinz Müller bort fra klubben før de fikk inn en erstatter. Den erstatteren kom aldri, men etter en rekke imponerende oppvisninger fra «reserven» Otto Fredrikson er det få på Åråsen som savner tyskeren.

Fredrikson har gjort buret til sitt, og stort sett holdt det reint.

På totalt fjorten kamper siden januar, har han holdt nullen i elleve. Slikt blir det belønning av. Nå har finnen skrevet under ny kontrakt med klubben.

– Jeg er takknemlig overfor at klubben har tro på meg. Jeg har også fått beskjeden om at jeg er en av dem som ønskes å satses på framover. Da var valget enkelt. Jeg trives veldig godt på Åråsen, og ikke minst i Lillestrøm. Det er et viktig poeng for meg, sier Fredrikson på klubbens nettsier.

LSKs manager, Jan Åge Fjørtoft, er meget fornøyd med spillet, men sier at Fredriksons rolle utenfor banen er nesten like viktig.

– En av grunnene til at vi ønsket å signere Otto framover er at han er en fantastisk ambassadør for klubben. Han er et forbilde i garderoben for de andre, og har for oss som klubb egenskaper som blir belønnet gjennom størrelsen på kontrakten. Det er typer som Otto denne klubben tuftes på, sier Fjørtoft til klubbens hjemmeside

Fredrikson tok over mellom stengene da Heinz Müller ble solgt til det engelske Championship-laget Barnsley.

– Det var et valg vi gjorde, og det salget var til fordel Otto. Han gjorde det også veldig enkelt for oss når han har spilt sånn har gjort. Han er kanskje den mest profesjonelle utøveren vi har, sier Fjørtoft.

NULL HULL: Her holder Ferdrikson nullen i kvartfinalen mot Lyn på Ullevaal. I hele 11 av de 14 kampene finnen har spilt denne sesongen, har han holdt buret rent. Nå skal han etableres som klubbens nye førstekeeper. Foto: SCANPIX
NULL HULL: Her holder Ferdrikson nullen i kvartfinalen mot Lyn på Ullevaal. I hele 11 av de 14 kampene finnen har spilt denne sesongen, har han holdt buret rent. Nå skal han etableres som klubbens nye førstekeeper. Foto: SCANPIX Vis mer