- Kanskje du har rett og jeg tar feil, men jeg bryr meg ikke

Mourinho likte ikke å bli minnet om Guardiola-statistikken.

TRUET MED Å GÅ: Jose Mourinho gjorde pressen oppmerksom på at han var tilgjengelig til klokka fire om de ville snakke om Chelsea. Hvis de ville fortsette å mase om rivaliseringen mellom ham og Pep Guardiola, ville han ikke være der så lenge. Foto: Uefa / Getty / AFP / NTB Scanpix
TRUET MED Å GÅ: Jose Mourinho gjorde pressen oppmerksom på at han var tilgjengelig til klokka fire om de ville snakke om Chelsea. Hvis de ville fortsette å mase om rivaliseringen mellom ham og Pep Guardiola, ville han ikke være der så lenge. Foto: Uefa / Getty / AFP / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): I kveld møtes regjerende Champions League-mester Bayern München og regjerende Europa League-mester Chelsea til europeisk supercupfinale i Praha.

Det er to gode fotballag som møtes, men også to gamle erkerivaler på sidelinja. Jose Mourinho og Pep Guardiola.

På pressekonferansen i går ble Mourinho minnet om at han ligger på minussiden i interne oppgjør mot Guardiola.

I statistikkmaterialet Uefa delte ut til mediene, står det ifølge The Guardian at Mourinho som Inter- og Real Madrid-manager kun har tre seirer på femten møter med Guardiolas Barcelona.  Guardiola vant sju av møtene, mens fem endte uavgjort.

- Veldig feil, veldig feil En vågal journalist litt bak i presserommet våget seg på å stille Mourinho spørsmål om denne statistikken i går.

- For det første er statistikken din feil. Veldig feil, veldig feil, men jeg vil ikke diskutere den fordi den ikke er viktig. Jeg vil bare si at den er feil, svarte Mourinho, og fortsatte:

- Gå og se hva som skjedde med Inter i Champions League-semifinalen. Ligastatistikken i Spania, cupen i Spania, den spanske supercupen. Du tar feil, veldig feil. Du tar feil, men det er ikke viktig. Det er ikke meg mot ham, det er klubb mot klubb.

Og enda hvor mye Mourinho insisterte på at statistikken var feil og uinteressant, klarte han ikke helt å slippe tak i den.

- Jeg vet bare at jeg vant semifinalen i Champions League med Inter, jeg vant den spanske cupfinalen i Valencia. Jeg vant supercupen i Spania. Jeg ble seriemester i Spania. Jeg vant seriefinalen i Barcelona med Real Madrid. Så jeg vet ikke. Kanskje du har rett og jeg tar feil, men jeg bryr meg ikke. Det er ikke viktig for meg.

Truet med å gå Etter hvert mistet imidlertid portugiseren tålmodigheten med journalistenes spørsmål om fortida, og truet med å forlate pressekonferansen om de ikke lot temaet ligge.

Han tok også tak i den hvite treningsoverdelen sin, og viste fram klubblogoen.

- Den er hvit, men det er Chelsea. Hvis dere vil spørre om Chelsea, er jeg her til klokka fire. Hvis dere vil spørre om Real Madrid og Barcelona, er jeg ikke her. Det handler ikke om meg og Pep, det handler om Chelsea og Bayern München. Det handler om en supercup der den europeiske mesteren møter Europa League-vinneren. Pep er ikke europeisk mester, og jeg vant ikke Europa League. Vi er bare trenere for disse lagene nå.

Bayern og Chelsea møtes klokka 20.45 i kveld. Kampen vises på Viasat Fotball.

MØTES IGJEN: Jose Mourinho feirer foran Pep Guardiola under semifinalen i Champions League i 2010, der Mourinhos Inter slo ut Guardiolas Barcelona. I kveld møtes de igjen som Chelsea- og Bayern-managere i den europeiske supercupfinalen. Foto: Manu Fernandez, AP / NTB Scanpix
MØTES IGJEN: Jose Mourinho feirer foran Pep Guardiola under semifinalen i Champions League i 2010, der Mourinhos Inter slo ut Guardiolas Barcelona. I kveld møtes de igjen som Chelsea- og Bayern-managere i den europeiske supercupfinalen. Foto: Manu Fernandez, AP / NTB Scanpix Vis mer