- Kanskje en av våre verste kvelder

Barcelona ble knust av Bayern også på Camp Nou.

(Dagbladet): Barcelona - Bayern München 0-3, sammenlagt 0-7.

Det ble diskutert på forhånd om Barcelona anført av Lionel Messi kunne klare det umulige mot Bayern München etter et håpløst utgangspunkt.

Det var ikke så mange som hadde forutsett at verdens beste fotballag de siste årene skulle bli fullstendig ydmyket også på hjemmebane.

I går snakket både Gerard Pique og Tito Vilanova om stolthet og ære foran egne tilskuere. Det syntes ikke like godt under kveldens kamp.

Til slutt sto det altså 7-0 sammelagt over to kamper - en maktdemonstrasjon av de helt sjeldne i internasjonal klubbfotball.

- Ikke hyggelig - Du har kanskje rett i at dette er en av våre verste kvelder. Sannheten er at det ikke er hyggelig å gjennomgå en situasjon som dette, sier Pique, som satte ballen i eget mål og gjorde 0-2 i kveld, ifølge Uefa.com.

HØYERE: Bayern Münchens Thomas Müller slår Marc Bartra og Adriano i lufta og nikker forbi Victor Valdés. Målet sørget for 3-0-seier til Bayern på Camp Nou - 7-0 sammenlagt over to kamper. Foto: Andres Kudacki, AP / NTB Scanpix
HØYERE: Bayern Münchens Thomas Müller slår Marc Bartra og Adriano i lufta og nikker forbi Victor Valdés. Målet sørget for 3-0-seier til Bayern på Camp Nou - 7-0 sammenlagt over to kamper. Foto: Andres Kudacki, AP / NTB Scanpix Vis mer

- I første omgang forsøkte vi virkelig, men da de scoret det første etter pausen, mistet vi virkelig motet. Vi må gratulere Bayern som var overlegne, sier Pique.

Han sier Barcelona nå må rette fokus mot å dra i land seieren i La Liga, før de begynner å planlegge for neste sesong. Han tror ikke Messi kunne utgjort noen stor forskjell i kveld.

- Det at Lionel Messi, verdens beste spiller, ikke spilte i kveld var en faktor, men jeg tror ikke hans deltakelse i kveld kunne endret ting veldig mye.

- Noen øl i kveld Mens Barcelona-troppen hang med hodene, var Bayern-spillerne i festform etter seieren.

- Jeg er sikker på at vi feirer med noen øl i kveld. Det er ingen selvfølge å slå Barcelona 3-0 på hjemmebanen deres. Men jeg har alltid sagt at vi har spesielle typer i troppen og at vi er kapable til å utrette store ting, sier Bayern-kaptein Philipp Lahm ifølge BBC.

Trener Jupp Heynckes, som er ferdig i klubben etter sesongen, kan avslutte karrieren på perfekt vis. Laget har alt vunnet Bundesliga, og møter Stuttgart i den tyske cupfinalen 1. juni.

SELVMÅL: Gerard Pique (nummer to fra venstre) forsøkte å bryte et innlegg, men banket ballen i eget mål og ga Bayern ledelsen 2-0. Foto: Emilio Morenatti, AP / NTB Scanpix
SELVMÅL: Gerard Pique (nummer to fra venstre) forsøkte å bryte et innlegg, men banket ballen i eget mål og ga Bayern ledelsen 2-0. Foto: Emilio Morenatti, AP / NTB Scanpix Vis mer

- Man kunne selvsagt ikke forestille seg at vi skulle vinne 4-0 hjemme og 3-0 på Camp Nou. Vi holdt et høyt nivå over 90 minutter, og jeg må gi spillerne en stor kompliment. Laget har spilt en fantastisk fotball denne sesongen, og vi har flott samhold og stemning i laget, sa 67-åringen under pressekonferansen etter kampen.

Arjen Robben sier laget skrev seg inn i fotballhistorien i kveld, og det er det ikke lett å argumentere mot.

- Jeg synes det var en fantastisk forestilling, det er et lite stykke historie. Hvis vi presterer som dette mot et lag som har dominert i Europa de siste fem årene, som har så mye kvalitet, er det utrolig, sier Arjen Robben ifølge uefa.com.

Uten Messi Barcelona hadde plassert Lionel Messi på benken fra start.

Verdens beste fotballspiller de siste årene har vært skadeplaget den siste tida, og var en skygge av seg selv i første møte med Bayern.

Han viste seg imidlertid fram med en flott soloscoring og en målgivende pasning da han kom inn som innbytter mot Athletic Bilbao på lørdag.

ÅPNET FESTEN:  Arjen Robben scoret kveldens flotteste mål da han scoret 1-0 for Bayern like etter pause. Foto: Manu Fernandez, AP / NTB Scanpix
ÅPNET FESTEN: Arjen Robben scoret kveldens flotteste mål da han scoret 1-0 for Bayern like etter pause. Foto: Manu Fernandez, AP / NTB Scanpix Vis mer

Derfor var det en overraskelse at han ikke startet dagens kamp. I etterpåklokskap kan man kanskje si at Barcelona burde spart ham i bortekampen, da han uansett hadde lite å bidra med.

Uten nøkkelspilleren sin på banen, skapte Barcelona lite. Den beste muligheten kom midtveis i omgangen da Dani Alves la inn og Cesc Fabregas dempet til Xavi som skjøt over.

Bayern München skapte heller ikke mye før pause, men hadde full kontroll på stillingen 4-0 sammenlagt.

Målfest etter pause Men fire minutter inn i andre omgang smalt det: David Alaba slo en flott langpasning fra venstre til høyre side av banen. Robben la ned ballen, dro seg på innsiden av Adriano og skrudde ballen rundt Barcelona-keeper Víctor Valdés.

Der og da var oppgjøret definitivt avgjort, og Barcelona gjorde heller ikke mye for å endre på det. Xavi og Iniesta ble tatt av banen, Messi ble ikke satt innpå.

18 minutter før slutt ble elendigheten enda verre for katalanerne. Franck Ribery dro seg til dødlinja og la inn mot Mario Mand?uki?. Mellom dem sto Gerard Pique. Barcelonas eneste friske, rutinerte midtstopper forsøkte å beine ballen unna, men banket den i eget nett.

BLE SITTENDE: Lionel Messi (t.h.) satt på benken hele kampen. Foto: Sergio Perez, Reuters / NTB Scanpix
BLE SITTENDE: Lionel Messi (t.h.) satt på benken hele kampen. Foto: Sergio Perez, Reuters / NTB Scanpix Vis mer

Fire minutter seinere var ydmykelsen total, da Thomas Müller knuste to Barcelona-spillere i lufta og nikket inn 3-0 til bortelaget. 7-0 sammenlagt.

Dermed blir det for første gang heltysk finale i Champions League. Bayern møter Borussia Dortmund på Wembley 25. mai.