- Kanskje en fordel om jeg spiller mindre

Riise ikke bekymret over benktilværelse.

BISLETT (Dagbladet.no): John Arne Riise kommer til landskampene mot Moldova (lørdag) og Hellas (onsdag) som engelsk serieleder.

Men av de seks første kampene, i Premier League og Champions League, har han bare startet tre. I 6-0-seieren mot Derby på lørdag kom han ikke engang på banen.

- Dette bekymrer meg overhodet ikke. Liverpool-stallen er bedre i år enn i fjor, og da er det naturlig at konkurransen øker, sier Riise.

- Dermed blir det opp til meg sjøl å kjempe meg inn i startelleveren i hver kamp, legger han til.

- Kan være en fordel med færre kamper

Forrige sesong var han blant Liverpool-spillerne som spilte flest kamper (43), og i tillegg er han altså landslagsspiller for Norge.

Han gråter ikke over at det kan bli noen færre kamper i år.

- Kan det tvert imot være en fordel for deg å redusere belastningen litt?

SKRYTER AV SJEFEN: John Arne Riise (i forgrunnen) mener at landslagssjef Åge Hareide ser når spillerne hans trenger å slappe av. Foto: BJØRN SIGURDSØN/SCANPIX
SKRYTER AV SJEFEN: John Arne Riise (i forgrunnen) mener at landslagssjef Åge Hareide ser når spillerne hans trenger å slappe av. Foto: BJØRN SIGURDSØN/SCANPIX Vis mer

- Ja, det kan faktisk være en fordel om jeg spiller litt mindre, for det kan gi mer overskudd og krefter, svarer Riise Dagbladet.no.

- Dette har jeg merket tidligere: de gangene da jeg har hatt mest overskudd, er de gangene da jeg har spilt mine beste kamper, legger han til.

Advarer mot Moldova

Liverpool-spilleren skryter av landslagssjef Åge Hareide i så måte.

- Åge har vært spiller sjøl, så han vet når vi trenger å slappe av litt for å kunne yte maks, sier Riise.

Etter å ha spilt bare 317 minutter klubbfotball i serieåpningen, bør han sånn sett ha et godt utgangspunkt foran lørdagens EM-kvalifiseringskamp mot Moldova.

Og kampen mot C-gruppas definitive bunnlag blir vanskeligere enn mange tror, tror Riise.

- Før vi kan tenke på å score mange mål, må vi sikre oss at vi i det hele tatt tar tre poeng. Dette blir en tøff og ekkel bortekamp, det vi forberedt på, forsikrer 27-åringen for Dagbladet.no.