- Kanskje er det som vi sier i Norge: «Jag er inte svensk, men bara lite dum...?!»

Wæhler slår hardt tilbake etter at han havnet på flopplag i Sverige.

FØLTE SEG URETTFERDIG BEHANDLET: Kjetil Wæhler skrev en lang mail til fotballredaktøren i Offside, Anders Bengtsson, da han via en norsk nettavis oppdaget at han var tatt ut på flopplaget i Allsvenskan. Landslagsstopperen følte kritikken var meget urettferdig. 
Foto: Lise Åserud / Scanpix
FØLTE SEG URETTFERDIG BEHANDLET: Kjetil Wæhler skrev en lang mail til fotballredaktøren i Offside, Anders Bengtsson, da han via en norsk nettavis oppdaget at han var tatt ut på flopplaget i Allsvenskan. Landslagsstopperen følte kritikken var meget urettferdig. Foto: Lise Åserud / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Et symbol på IFK Göteborgs stusselige sesong og treg som få.

Slik lyder beskrivelsen av Kjetil Wæhler i siste utgave av det svenske fotballmagasinet «Offside», der man har tatt ut årets flopplag i Allsvenskan. Det er ikke nødvendigvis de 11 spillerne som har vært dårligst, men de 11 som etter skribentens mening har vært lengst unna å innfri forventningene.

Det skinner også gjennom at magasinet tviler på om Wæhler snakket sant da han hevdet han ble truffet av en stein før en kamp mot Djurgården i juli. Nordmannen måtte gi seg på oppvarmingen, og sa etterpå at steinen var stor som en femkrone. Ingen kunne imidlertid finne bevis for at det hadde skjedd.

- Djurgårdens funksjonærer, samt sikkerhetspersonell, leter fortsatt etter steinen, skriver de.

- Kunne ikke vært mer uenig
Noen fotballspillere ville nok latt en slik kåring passere uten hørbare protester, men Wæhler lar seg ikke henge ut sånn uten videre. Og i hvert fall ikke når han føler kritikken er høyst urettferdig.

Etter å ha lest saken på en norsk nettside tidligere i dag skrev han en lang e-post til redaktør Anders Bengtsson, som har tatt ut flopplaget, der han stiller spørsmål ved vedkommendes fotballkompetanse.

I god Skavlan-stil veksler han mellom norsk og svensk, men budskapet er ikke til å misforstå.

- Jeg kan dessverre ikke være mer uenig med deg, skriver Wæhler.

- Jeg vet ikke om du har sett på IFKs kamper denne sesongen, eller om du kun har tatt «helheten» og dermed slakter et mislykket år for Göteborg og forsøker å finne noen å kritisere, fortsetter han.

Wæhler skriver syrlig at Bengtsson kanskje ikke bruker så mye tid på jobben sin, og tilbyr seg derfor å hjelpe ham med å finne fram til noen kamper som tegner et ganske annet bilde. Han opplyser også at han har beholdt steinen som ble kastet.

- Kanskje er det som man sier i Norge: «Jag er inte svensk, men bara lite dum...?!» spør den norske midtstopperen.

Wæhler sørger samtidig for å trekke fram et par kamper der han ikke har levd opp til den standarden han forventer av seg selv.

- Forstår ikke at noen kan skrive det
Etter e-posten fikk han raskt svar av Bengtsson, der redaktøren ifølge Wæhler modererte seg kraftig.

- Alle skal få ha meninger, men jeg er opptatt av rettferdighet. Det er ikke ofte jeg sier fra på den måten, det har kanskje bare skjedd 3-4 ganger i min karriere, men denne gangen lot jeg meg provosere. Derfor skrev jeg en mail til ham, sier Wæhler til Dagbladet.

Han ga «Offside» tillatelse til å legge mailen ut på sine hjemmesider.

- Hvis kritikken hans stemte, ville jeg ikke sagt noe som helst. IFK skulle være et topplag, men det går ikke gått veien. Vi har hatt mange utskiftninger defensivt, mange skader og individuelle feil. Da er det sikkert lett å henge ut spillere som skal være profiler når det ikke går veien. Jeg er sterk mentalt, men synes det er viktig å si fra om urettferdighet, sier Wæhler.

Wæhler har alltid vært kjent som en rask stopper her i Norge, men i «Offside» omtales han som usedvanlig treg.

- Hva tenker du om den beskrivelsen?

- Jeg har hørt flere ganger at jeg er rask. Jeg forstår ikke at noen kan skrive det, men det får være deres oppfatning. Det er sikkert et par situasjoner hvor jeg ikke har hengt med, men det skjedde også da jeg var yngre, sier Wæhler.

Tre serierunder før slutt ligger IFK i ingenmannsland på tabellen, som nummer åtte av 16 lag. Men 0-1-tapet mot AIK sist var det første tapet på sju runder.

- Vi har langt fra hatt sesongen vi ønsker, men det har gått mye bedre i de siste kampene. Vi har bedre balanse i laget, og fortsetter det i dette sporet, skal vi kjempe om gullet neste sesong, sier han.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer